Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську оздоровлено понад 360 чорнобильців.

alt  У Дніпропетровську оздоровлено понад 360 чорнобильців та їх дітей. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради. Так 126 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (1 та 2 категорій) оздоровлені коштом міського бюджету, цього року для чорнобильців  міста придбано на 14 путівок більше, ніж у 2011. Зокрема, улітку-восени чорнобильці пройшли санаторно-курортне оздоровлення у санаторіях  «Новомосковський», «Токарі» (Сумська область),  та «Батьківщина» (Трускавецькурорт). Оздоровлення чорнобильців передбачено у Комплексній програмі соціального захисту громадян м. Дніпропетровська, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2011-2013 роки. У 2012 року на ці цілі з міського бюджету виділено  500 тисяч гривень. Окрім того, з початку року 108 чорнобильців та 129 дітей чорнобильців оздоровлені у різних санаторіях України коштом державного  бюджету, зазначають в управлінні.
  Цього року в рамках міської програми соціального захисту чорнобильців з нагоди 26-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС було виплачено по 550 гривень матеріальної допомоги 826 вдовам (вдівцям) померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Окрім того, 75 дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме: діти – інваліди, діти - сироти та напівсироти отримали натуральну допомогу на загальну суму понад 9 тисяч гривень.                       
  До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (14 грудня 2012 року) 1 тисяча 97 інвалідів – чорнобильців отримають з міського бюджету щорічну матеріальну допомогу у розмірі 450 гривень, додають в управлінні.