Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Впровадження енергозберігаючих заходів.

  На 12% планується скоротити річне споживання теплової енергії і на 18% споживання природного газу за рахунок впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних та житлових будівлях, а також у міській системі теплопостачання. Про це повідомили у департаменті промисловості, енергетики та енергозбереження Дніпропетровської міської ради. Впровадження енергозберігаючих заходів - це одне з основних завдань енергетичної стратегії Дніпропетровська на 2012-2015 роки “Міський енергетичний план”, затвердженої рішенням сесії міської ради 25 липня цього року.
  Енергетична стратегія Дніпропетровська на 2012-2015 роки “Міський енергетичний план” розроблена за технічної підтримки Проекту «Реформа міського теплозабезпечення» в Україні (РМТ), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується компанією International Resources Group (IRG) і товариством з обмеженою відповідальністю «ДТЕК». В рамках зазначеного проекту та енергетичної стратегії у місті  впроваджуються три демонстраційні енергоефективні проекти у трьох комунальних закладах освіти: у дитячому садку №299, у школі №53 та у навчально-виховному комплексі №122. Зокрема, у цих закладах буде проведено комплекс робіт з термомодернізації — це з-поміж іншого заміна вікон, утеплення фасадів, реконструкція інженерних систем , зазначають у департаменті.
  Загалом серед основних заходів міського енергетичного плану є побудова  моделі управління енергоресурсами міста, модернізація інженерних систем у бюджетних установах та житлових будинках окремих теплових районів, модернізація міського теплопостачання. Від реалізації енергетичного плану очікується не лише зекономити споживання енергоресурсів, а й знизити викиди у повітря вугликислого газу, додають у департаменті.