Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До кінця року у дитячих садках міста буде відкрито 17 додаткових груп.

До кінця року у дитячих садках міста буде відкрито 17 додаткових груп З початку року у дитячих садках Дніпропетровська відкрито сім додаткових груп, до кінця року планується відкрити ще 17. Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Олена Лозенко. «Цього року поновлено діяльність дитячого садка № 207 у Бабушкінському районі. Кожного року ми відкриваємо у дитсадках нові додаткові групи. Наприклад, у 2007 році було відкрито 65 додаткових груп, цього року 24, а наступного планується відкрити 10 додаткових груп. На сьогодні вже практично усі дитячі садки працюють на свою проекту потужність, тобто там працює та кількість груп, на яку розрахований той чи інший заклад. За три роки свою діяльність поновили більше десяти дитячих садків, за останні десять років у комунальну власність міста прийнято 41 дошкільний навчальний заклад, які раніше належали різним підприємствам міста», - зазначила Олена Лозенко. 
   За її словами,  сьогодні у школах міста навчаються значно менше дітей, ніж передбачено проектами. «З огляду на це ми на базі існуючої школи відкриваємо групи для дітей дошкільного віку, створюючи навчально-виховний комплекс. Таку роботу розпочали ще у 2005-2006 роках у Самарському районі на базі шкіл №122, 125, 109 і зараз продовжуємо створювати НВК у інших районах міста», - сказала заступник міського голови.
   У Дніпропетровську працює 174 дошкільні навчальні заклади, які відвідують майже 35 тисяч дітей. «Сьогодні у місті 94 % дітей раннього та дошкільного віку та 100% дітей п `ятирічного віку відвідують дошкільні навчальні заклади. Зараз вартість перебування однієї дитини у дитячому садку в рік обходиться міському бюджету у 8 тисяч 746 гривень, для порівняння у 2007 році ця цифра складала 4 тисячі 483 гривні. Для того, щоб віддадити дитину у дитичий садок необхідно за місяць подати відповідну заяву. Відсутність довідки щодо щеплення дитини не є перепоною для прийняття дитини до дошкільного закладу. Разом з тим ми спільно з лікарями проводимо серед батьків роз`яснювальну роботу про необхідність щеплень», - додала Олена Лозенко.