Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До кінця жовтня буде відкрито 2 клуби позашкільної роботи.

 До кінця жовтня буде відкрито 2 клуби позашкільної роботиУ Дніпропетровську до кінця місяця буде відкрито 2 клуби позашкільної роботи. Про це під час прес-конференції повідомив директор комунального закладу «Міський дитячо-молодіжний центр» Дніпропетровської міської ради Олексій Саленко. «На сьогодні у місті працюють 7 центрів позашкільної роботи, які об'єднують 45 клубів. У цих клубах кожна дитина та підліток може знайти для себе щось цікаве. Щорічно сюди приходять близько 8 тисяч дітей, в основному це діти з багатодітних та малозабезпечених сімей. Заняття у клубах безкоштовні», - зазначив Олексій Саленко. За його словами, у клубах позашкільної роботи розвивають творчі здібності дітей - навчають бісероплетінню, малюванню, квілінгу, гончарному ремеслу, декупажу тощо. Для любителів спорту працюють футбольні та тенісні секції, також можна  займатись гімнастикою і танцями. Є й гуртки, де дітей навчають конструювати кораблі, пароплави та літаки із різноманітних матеріалів. Окрім того, вихованці позашкільних клубів вивчають історію рідного краю та навколишнє середовище. Клуби відвідують і діти з особливими потребами, там їм допомагають адаптуватися у суспільстві, навчають малюванню, бісероплетінню тощо. 
  Олексій Саленко наголосив, що вихованці клубів позашкільної роботи постійно займають призові місця на різноманітних конкурсах та змаганнях. «Так, футбольні клуби «Старт» і «Луч»- двократні чемпіони з футболу серед 18-річних спортсменів та переможці Всеукраїнського турніру пам'яті Дідевіча. Колектив сучасного танцю «Ред Стар» був учасником минулорічного «Майдансу», також він багаторазовий чемпіон фестивалю з хіп-хопу у Ялті. Є чим пишатися і студії образотворчого мистецтва клубу «Веселка»: вихованці клубу багаторазові переможці міжнародного конкурсу живопису ім. Рєпіна у Санкт-Петербурзі, конкурсу образотворчого мистецтва у Польщі та регіонального конкурсу «Собори наших душ»», - додав директор «Міського дитячо-молодіжного центру».
  «Міський дитячо-юнацький центр» має офіційний сайт, його адреса: deti-molod.dp.uа. На сайті можна ознайомитися з мережею клубів за місцем мешкання