Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську почесний громадянин міста Йосип Кобзон посадив дерево і згадав перший поцілунок.

У Дніпропетровську почесний громадянин міста Йосип Кобзон посадив дерево і згадав перший поцілунокСьогодні Дніпропетровськ відвідав народний артист СРСР та України, Почесний громадянин нашого міста  Йосип Кобзон. Спершу Йосип Давидович побував у школі №48, де вчився два роки, там він оглянув шкільний музей, у якому розміщені світлини артиста різних років. Справжнім сюрпризом для Йосипа Кобзона стала зустріч з однокласниками та товаришем по службі в армії. 
  Потім на оглядовому майданчику парку ім. Тараса Шевченка Йосип Кобзон посадив платан. Допомагали артисту учні екологічної бригади “Надія” школи №89  та молодятами, які гуляли парком в день свого весілля. “Дніпропетровськ для мене — це  дитинство та  юність. Парк Шевченка – одне з найулюбленіших місць, тут я гуляв з друзями, тут стався мій перший поцілунок. Я особливо любив цей парк навесні, коли цвів бузок. У палаці студентів я займався творчістю - співав у хорі. Як тільки прилітаю до Дніпропетровська мене охоплює почуття хвилювання від того, що знову побачу своє улюблене місто, згадаю молодість”, - сказав Йосип Кобзон.
  Під час висадки дерева народний артист поділився своїми спогадами про життя у Дніпропетровську. “Пам'ятаю свій постійний маршрут прогулянки проспектом Карла Маркса від вулиці Карла Лібкнехта до Садової. Також пам'ятаю спорзал у технікумі, де я займався боксом, походи до кінотеатру “Перемога”, - сказав Йосип Кобзон.
  “Візит Йосипа Давидовича Кобзона — свято для дніпропетровців. Сьогодні у сонячний осінній день метр висадив дерево, яке прикрашатиме оглядовий майданчик улюбленого парку Йосипа Кобзона. Дніпропетровці люблять і поважають відомого земляка. Уклін народному артисту за ту творчість, яку він багато років дарує усім нам”, - зазначив перший заступник міського голови Анатолій Крупський.
  Після висадки дерева Йосип Кобзон взяв участь в урочистому відкритті іменної пам'ятної дошки на будівлі Академії митної служби України. Свого часу у цій будівлі знаходився Дніпропетровський гірничий технікум, який народний артист СРСР закінчив у 1956 році. На сцені технікуму Йосип Кобзон вперше випробував свій голос. Він виконував пісні у дуеті з майбутнім майстром спорту з бадмінтону Борисом Баршаком. Там же у технукумі Йосип Кобзон захопився боксом, виграв першість Дніпропетровська серед юнаків, потім Чемпіонат України.
  Ввечері Йосип Кобзон дасть концерт в рамках ювілейного туру “Я люблю тебя, жизнь”, присвяченого 75-річчю артиста.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt