Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську усиновлено 53 дитини.

У Дніпропетровську усиновлено  53 дитинУ Дніпропетровську з початку року усиновлено  53 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 45 громадянами України, 8 дітей – іноземними громадянами. Про це під час прямої гарячої лінії повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко.
«Також цього року у місті створено 16 прийомних сімей, членами яких стали 18 дітей. Ще 9 дітей влаштовано у вже функціонуючі прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу. Окрім того, з початку року створено 2 дитячі будинки сімейного типу, вихованцями яких стали 11 дітей”, - зазначила  Алла Литовченко. За її словами, на сьогодні 5 дніпропетровських сімей, які хочуть створити прийомні родини  вже пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наразі вони підбирають дітей на виховання.
  На сьогодні у місті на обліку перебуває 1 тисяча 871 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. “У порівнянні з минулим роком таких дітей на 100 менше. Сподіваюсь, що така тенденція буде і надалі, оскільки дитині дуже важливо зростати у сім'ї. Бажано, щоб кожна дитина відчула себе частиною родини  та пізнала батьківську турботу і любов. Для фахівців управління-служби у справах дітей головна задача не забирати дитину із родини, а допомогти створити належні умови для її подальшого перебування у сім’ї, якщо ж це  неможливо, то знайти дитині нову родину», - зазначила Алла Литовченко. Вона повідомила, що цього року при районних центрах для сім'ї, дітей та молоді почали працювати 78 нових соціальних працівників, головна задача яких соціальний супровід сімей, що опинились у складних життєвих обставинах. З-поміж іншого вони допомогають родинам оформити необхідні документи та соціальну допомогу,  влаштуватись на роботутощо.
  На сьогодні у Дніпропетровську зареєстровано 81 прийомну сім’ю, де виховується 113 дітей та 6 дитячих будинків сімейного типу, у яких виховується 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.