Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську обрали кращого сімейного лікаря.

У Дніпропетровську обрали кращого сімейного лікаря У Дніпропетровську обрали кращого сімейного лікаря. Переможцем професійного конкурсу стала сімейний лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1 центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Владислава Якушева. Вона представлятиме місто на обласному конкурсі. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради.
  У міському конкурсі взяли участь 12 сімейних лікарів — по одному з кожного центру первинної медико-санітарної допомоги. Під час заходу конкурсанти презентували себе, а також центри й амбулаторії, у яких працюють. Також сімейним лікарям довелося пройти випробування від журі конкурсу у вигляді запитань. Зокрема, учасники відповідали на питання щодо своєї професійної діяльності, наприклад, щодо дії тих чи інших препаратів, видачі лікарняних листів, надання першої медичної допомоги  при невідкладних станах, а також щодо перспектив розвитку сімейної медицини. 
  Щорічний конкурс на звання кращого лікаря загальної практики – сімейного лікаря  починається на рівні центрів первинної медико-санітарної допомоги, де колеги обирають найкращого лікаря, який потім змагається вже за звання кращого сімейного лікаря міста. Конкурс проводиться з метою заохочення сімейних лікарів до забезпечення доступності і якості медичної допомоги, збільшення привабливості цієї спеціальності для молодих спеціалістів та підвищення суспільного статусу сімейного лікаря, зазначають у департаменті.
  В рамках реформування медичної галузі у Дніпропетровську створено 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги, де працюють 134 сімейних лікаря. Сімейний лікар здійснює первинний прийом дітей, дорослих, вагітних жінок та людей похилого віку. Фахову підготовку сімейні лікарі проходять у Дніпропетровській державній медичній академії. За шість років навчання та два роки інтернатури вони вивчають 16 різних медичних спеціальностей. Після закінчення навчання освіта сімейних лікарів продовжується під час тренінгів, семінарів, курсів підвищення кваліфікації, де постійно відбувається обмін досвідом та оволодіння новими досягненнями медичної науки і практики, додають у департаменті.