Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську вшанували ветеранів партизанського руху.

У Дніпропетровську вшанували ветеранів партизанського рухуУ Дніпропетровську напередодні  Дня партизанської слави вшанували ветеранів  підпільно-партизанського руху. Сьогодні відбулось покладання квітів до пам'ятника  командиру партизанських об'єднань - Олексію Федорову. У церемонії взяли участь керівники міста та області, учасники підпільно-партизанського руху та школярі.
   Іван Куліченко під час церемонії привітав партизан та підпільників «У роки Великої вітчизняної війни на Дніпропетровщині діяло 28 партизанських загонів. З-поміж іншого, вони знищили понад три 3 тисячі гітлерівців, звільнили більше 2 тисяч військовополонених та врятували від угону до Німеччини понад п'ятсот дніпропетровців. Пам'ять про подвиги наших ветеранів зберігається у шкільних музеях Дніпропетровська. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять нашого земляка Олексія Федорова та всіх учасників  підпільно-партизанського руху. Вони – гідний приклад для молодого покоління, їх подвиг і слава безсмертні», - зазначив міський голова.
   Привітав партизан та підпільників і губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул. «Підпільники Дніпропетровщини ризикуючи своїм життям наближали нашу перемогу. Зичу Вам міцного здоров'я та благополуччя», - додав Олександр Вілкул.
   Цього дня церемонії покладання квітів до пам’ятних місць, які пов’язані з підпільно-партизанським рухом,  відбулися у всіх районах Дніпропетровська. А у навчальних закладах міста пройшли уроки пам’яті, повідомляють в управлінні освіти та науки міської ради.
   На сьогодні у Дніпропетровську проживає 48 партизан та підпільників.
   День партизанської слави  відзначається щорічно 22 вересня. Саме цей  день 1941 року  вважається днем початку підпільно-партизанського руху в Україні. Указ про День партизанської Слави на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, підписав Президент України у 2001 році.

alt

alt

alt

alt

alt

alt