Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську почали працювати перші паркомати.

alt  У Дніпропетровську встановлено перші шість паркоматів. Про це під час прес-конференції повідомив  директора департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Валентин Мовчан. Паркоматами обладнано стоянки в районі автовокзалу, на проспекті Карла Маркса  та на вулиці Короленка (в районі Гранд Плази), на вулиці Леніна, на вулиці Чкалова (магазин “Спортмайстер”) та в районі ринку “Курчатовський”. “Зараз паркомати працюють у тестовому режимі. На сьогодні  оператори парковок власним коштом придбали ще 21 паркомат та 4 термінали (паркомат, шлагбуам), які плануємо поступово також у тестовому режимі встановлювати на інших парковках міста, - зазначив Валентин Мовчан.
  На кожній денній парковці, яка відновила свою діяльність, працює агент з касовим апаратом, одягнений у спеціальну форму з беджем. “Через касовий апарат агент продає платіжну картку з видачею фіскального чеку. Отримавши таку картку, водій приставляє її до паркомату і той видає йому паркувальний талон, на якому вказано час паркування. Цей талон водій повинен прикласти зліва на лобове скло автомобіля”, - сказав директор департаменту. За його словами, поки що цей талон експериментальний. Коли вже буде відпрацьовано роботу усіх денних парковок у місті, біля паркоматів працюватимуть контролери, які лише пильнуватимуть, щоб кожен водій розрахувався за паркування свого авто платіжною карткою через паркомат. Планується, що ці платіжні картки можна буде придбати вже не у агента, а наприклад, у газетних кіосках та у торгівельних мережах, додав Валентин Мовчан.
  На сьогодні офіційно працюють лише ті денні парковки, на яких встановлено паркомати, усі інші не працюють, тобто там за паркування платити не треба.. “Досить часто на таких парковках спостерігаються так звані “чорні” паркувальники, які незаконно вимагають від водіїв плати за паркування. Спільно з органами внутрішніх справ проведено близько 200 рейдів і стільки ж адміністративних протоколів складено щодо незаконної діяльності парковок. Вкотре звертаємося до водіїв не платити за паркування на тих парковках, які не працюють офіційно ”, - наголосив директор комунального підприємства “Міськавтопарк” Володимир Бацун.