Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Медики закликають містян робити щеплення від грипу.

alt  У Дніпропетровську за останній тиждень до Центрів первинної медико-санітарної допомоги звернулися близько 4 тисяч людей з ознаками ГРВІ. Про це під час прес-конференції повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Тетяна Квітницька. При цьому вона наголосила, що така кількість звернень характерна для цієї пори року. «При перших проявах ГРВІ краще залишитися вдома та викликати сімейного чи дільничного лікаря. Якщо ж хворий відчуває біль у грудній клітині, та спостерігається блідість або посиніння обличчя, висока температура тіла, блювання, домішки крові у мокротинні, падіння артеріального тиску та надмірна сонливість чи збудженість – потрібно негайно викликати швидку, оскільки це може бути грип», - зазначила Тетяна Квітницька. За її словами, не захворіти грипом можливо, навіть під час епідемії. Для цього необхідно  дотримуватись простих правил, а саме: уникати великих скупчень людей, користуватися одноразовими масками, не забувати про миття рук. Заступник директора департаменту охорони здоров’я наголосила, що найефективнішим методом запобігання грипу є вакцинація. «Цього року у міському бюджеті передбачено 200 тисяч гривень на вакцинацію дітей із інтернатів, дитячих будинків, багатодітних сімей, медичних  працівників, вчителів,вихователів та ін.», - повідомила Тетяна Квітницька. Вона наголосила, що робити щеплення  в першу чергу необхідно людям, що знаходяться у групі ризику, оскільки грип для них становить найбільшу небезпеку, тому бажано пройти вакцинацію дітям до 5 років, вагітним, людям старше 65 років, хворим на діабет, серцево-судинні захворювання та людям з хворобами легенів. За словами Тетяни Квітницької, краще робити вакцинацію починаючи з вересня, оскільки епідемія найчастіше починається у листопаді і триває до березня.
  У Дніпропетровську випадків захворювання на грип наразі не зареєстровано, зазначила завідувач епідеміологічним відділом міської санстанції Валентина Резвих. Фахівці прогнозують, що цього року до України прийдуть нові штами грипу - А/Вікторія, B/Вісконсін та вже відомий вірус грипу А/Каліфорнія.
  Минулого року до Центрів первинної медико-санітарної допомоги з симптомами ГРВІ  та грипу звернулось близько 200 тисяч людей, повідомляють у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.