Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містяни заборгували за водопостачання та водовідведення понад 118 мільйонів гривень.

  На сьогодні мешканці міста заборгували за водопостачання та водовідведення понад 118 мільйонів гривень. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила начальник управління водозбуту комунального підприємства «Дніпроводоканал» Людмила Тонкопій. «У серпні споживачі розрахувалися приблизно на 95%, це з урахуванням сплати боргів минулих років. Кошти, за погашення старих заборгованостей склали близько 15-20%», - зазначила Людмила Тонкопій. Вона наголосила, що підприємство «Дніпроводоканал» постійно працює з боржниками, зокрема, на їх адресу розсилають листи-звернення, в яких зазначено, що у випадку відсутності оплати протягом 15 діб споживачу буде обмежене надання послуг. На злісних неплатників «Дніпроводоканал» подає до суду.
  Начальник управління водозбуту комунального підприємства «Дніпроводоканал» Людмила Тонкопій зазначила, що зараз підприємство завершує підготовку до осінньо-зимового періоду: фахівці перевіряють обладнання, замінюють пошкоджені ділянки водопровідних мереж та інше. Все це потребує певних витрат, тому «Дніпроводоканал» закликає містян вчасно сплачувати за надані послуги.«У той же час ми  вдячні нашим сумлінним платникам. Регулярність надходження коштів дозволяє підтримувати об’єкти підприємства в працездатному стані та забезпечувати місто питною водою», - додала Людмила Тонкопій. Для зручності споживачів працює офіційний сайт  dniprovodokanal.dp.ua, там можна дізнатись про заборгованість за отримані послуги, стан рахунку та передати показники лічильників.
   Комунальне підприємство «Дніпроводоканал» обслуговує понад 366 тисяч особистих рахунків. «Дніпроводоканал» експлуатує Кайдацьку та Ломовську насосно-фільтрувальні станції, 9 водопровідних насосних станцій, 53 підвищувальні насосні станції водопроводу, 52 насосні станції водовідведення, 2 тисячі кілометрів водопровідних мереж та 1 тисячу 200 каналізаційних мереж. Також на балансі у підприємства — каналізаційні очисні споруди: Центральна станція аерації, Південна станція аерації, Лівобережна станція аерації, очисні споруди «Лісний», додають на підприємстві.