Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

15 тисяч артистів, модельєрів та спортсменів підготували для дніпропетровців День міста.

15 тисяч артистів, модельєрів та спортсменів підготували для дніпропетровців День міста15 тисяч артистів, модельєрів та спортсменів візьмуть участь у святкових заходах на День міста. Про це під час прес-конференції повідомив міський голова Іван Куліченко. “Святкові заходи розпочнуться вже наприкінці тижня, зокрема, 6 та 7 вересня у музеях міста відбудеться відкриття виставок, присвячених рідному місту. Святкування Дня міста розпочнеться 8 вересня о 10.00 з урочистостей біля пам'ятника першому почесному громадянину Дніпропетровська Олександру Полю. Там виступатимуть творчі колективи та відбудеться вручення відзнаки Почесного громадянина міста. Після цього буде урочисто відкрито площу 80-річчя Дніпропетровської області. Її прикрасить новий фонтан та поліптих з 15 бронзових барильєфів відомих особистостей регіону і 27 пам'ятних дошок з інформацією про історію рідного краю. Також цього дня дніпропетровцям подарують нове повнорозмірне футбольне поле у Молодіжному парку відпочинку та дозвілля, що на житловому масиві “Червоний камінь”, у його відкритті візьмуть участь близько трьох тисяч юних дніпропетровців. Там же буде відкрито скейтпарк, де свою майстерність продемонструють спортсмени з екстремальних видів спорту ”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Традиційно масові гуляння з нагоди святкуння Дня міста відбуватимуться на центральних площах та вулицях міста, на набережній та у парках. “На набережній проходитиме пробіг за участю близько 6 тисяч чоловік — не лише спортсменів, а й представників різних професій. Там же проходитиме фестиваль вуличних театрів. По набережній від цирку до Мерефо-Херсонського мосту відбудеться яскравий театралізований парад, до якого долучаться самодіяльні театри, дитячі та спортивні школи міста, будинки культури тощо. На майданчику біля цирку шанувальники живої музики зможуть насолодитися парадом оркестрів. На Європейській площі вже традиційно проходитимуть фестивалі дитячої та дорослої моди. Театральна площа теж стане святковим майданчиком. Вдень там проходитимуть вистави та різні програми для дітей, а ввечері відбудеться шоу-програма під назвою “Рідна земле, Україно!” за участю українських оперних співаків, а також соліста Маріїнського театру Віктора Луцюка”, - сказав очільник міста. 
  За його словами, увечері на Фестивальному причалі відбудеться велика концертна програма. Спочатку виступатимуть відомі творчі колективи міста, а потім зірки української та російської естради - Нілу, Любаша, гурт “Рондо”. Закінчиться свято феєрверком, який цього року випускатимуть не лише з барж, а й безпосередньо з вод Дніпра - це нова технологія, яку ми вирішили спробувати. Наступного дня на площі ім. Леніна чекає подарунок на молодь – виступ британської групи Чикейн та ді-джея Сендр, додав Іван Куліченко.