Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вдвічі збільшилися надходження до міського бюджету від малого бізнесу.

  З початку року до міського бюджету від діяльності малого бізнесу надійшло 86,3 мільйони гривень. Це вдвічі більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомили у департаменті промисловості, енергетики та підприємництва Дніпропетровської міської ради. 88% від загальної суми надходжень - це кошти від сплати єдиного податку. На сьогодні від загальної кількості малих і середніх підприємств міста 93% - це малі підприємства, 7% - середні. На цих підприємствах працює близько 170 тисяч людей, зазначають у депатраменті.
  Для спрощення процедури надання дозвільних документів підприємцям з 2005 року у Дніпропетровську працює дозвільний центр «Єдине вікно». На сьогодні у дозвільному Центрі підприємці міста можуть скористатися 324 дозвільно-погоджувальними послугами та отримати 83 види документів дозвільного характеру.З початку року у дозвільному Центрі  зареєстровано понад 35 тисяч звернень на отримання дозвільних документів. Окрім того, у дозвільних Центрах фахівці надають підприємцям безкоштовні консультації  з питань оподаткування, землевідведення, правового супроводження бізнесу та діючих програм кредитування. З серпня цього року консультації також надають адвокати Всеукраїнської громадської організації «Асоціація адвокатів України. Для інформування населення на офіційному сайті Центру підприємництва Дніпропетровської міської ради (bc.dniprorada.gov.ua) розміщується інформація щодо діяльності дозвільного Центру «Єдине вікно». Зокрема, на сайті ведеться обговорення стосовно прийняття регуляторних актів, анонсується проведення семінарів, нарад та засідань координаційної ради з питань підприємництва. Започатковано також і дистанційне навчання: на сайті розміщуються тренінги для підприємців на різні теми, зазначають у департаменті.
  На сьогодні у місті зареєстровано понад 81 тисячу фізичних осіб та понад 44 тисячі  юридичних осіб підприємців, додають у департаменті.