Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Програма святкових заходів до Дня міста.

8 вересня
 
Свято-Троїцький  кафедральний  собор

9.00 Святковий молебень  во славу міста та його мешканців
 
Пам'ятник  О.Полю

10.00  Урочисте    відкриття    свята    та    церемонія    покладання   квітів   до
пам’ятника першому Почесному  громадянину міста Олександру  Полю
17.00 Показ телевізійних фільмів про видатних людей краю, виробництва Дніпропетровського телевізійного театру та театралізовано-концертна програма “Ми за щасливі родини”.
 
Алеї проспекту Карла Маркса (від вул.Сєрова до вул, Леніна)
 
10.00 Арт-фестиваль «Прописка у мистецькому кварталі», у якому візьмуть участь понад 240 учасників: художники, дизайнери, майстри народного мистецтва та петриківського розпису, фотохудожники, фольклорні колективи, поети, кіномитці, юні музиканти та художники.  Мешканцям та гостям нашого міста будуть запропоновані вироби з кераміки та дерева, соломки та лози, килими та гобелени,  обереги та національна лялька-мотанка, дівочі віночки, сорочки – вишиванки і багато іншого.
 
Площа ім. 80-річчя Дніпропетровської області
 
12.00 Урочисте відкриття нової площі. Її прикрасить новий фонтан та поліптих з 15 бронзових барильєфів відомих особистостей регіону і 27 пам'ятних дошок з інформацією про історію рідного краю.
 
Молодіжний  парку відпочинку та дозвілля
 
12.45 Відкриття скейт-майданчику, футбольного поля та великого спортивного свята. Цього ж дня на футбольному полі молодіжного парку відпочинку та дозвілля проходитиме дитячий фітнес-марафон. До участі у ньому долучаться дитячі команди, загалом понад 3,5 тисячі юнаків та дівчат, які синхронно повторюватимуть рухи за інструкторамии дитячо-юнацького центру “Штурм” та представниками міської федерації фітнесу. На захід запрошені представники книги рекордів України, які планують зафіксувати рекорд України з наймасштабнішого фітнес-марафону серед дітей.
 
Міський дитячий парк ім. Лазаря Глоби
 
11.00 Бенефіс-презентаціябібліотек «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення».У цей день на фестивальному майданчику парку свою роботу представлять 20 бібліотек різних систем і відомств м.Дніпропетровська та Дніпропетровської області. До уваги мешканців міста буде представлений широкий спектр сучасних інформаційних технологій  та інноваційних бібліотечних послуг. Тут проходитимуть  пізнавальні конкурси та захоплюючі флеш - ігри, безпрограшне лото «Бібліотечний дайвінг»,  пригодницька квест-мандрівка, а також програма для дітей.
9.00-14.00 Свято морозива й меду, виставка - ярмарок продуктів бджолярства. Організатори свята морозива проводитимуть різні конкурси на тематику морозива, за участь у яких кожна дитина отримає подарунок. На виставку –ярмарок “Свято меду” з'їдуться 25 пасічників, вони привезуть мед різних сортів — з акації, гречки, соняшників, різнотрав'я, квіткового пилку.
12.00  Конкурс дитячого малюнку на асфальті «Я люблю своє місто».
    
 Набережна Леніна
 
13.00 Благодійна акція «Пробег з верой в сердце». Планується участь близько 6 тисяч учасників. По закінченню  акції 2-й  дитячій лікарні буде вручено кардіологічне обладнання.  Подарунком всім учасникам акції стануть виступи: Нілу (переможниці «Нової хвилі -2012»); Наталії Пічкур (учасниці «Голосу країни»), Олександра Онифрийчука.
14.00 Фестиваль вуличних театрів «Театральна Набережна». У фестивалі візьмуть участь 23 самодіяльних театри, які налічують більше 400-х акторів, серед них актори-ходулісти. В рамках фестивалю відбудуться вистави, презентації, дефілє, клоунади, пантоміми, майстер-класи.
14.00 Напроти ресторану „Окунь” інтерактивний проект «Прогулянка по Галактиці». Всі бажаючі матимуть можливість побачити у дії телескопи та інші прилади, які використовуються у астрономії, провести телескопічні спостереження Сонця та сонячних плям. Юні любителі космосу візьмуть участь у вікторинах, виготують  панно  «Створимо космос разом» та зроблять аплікації з різнокольорового піску на тему космосу. Захід буде супроводжуватись театралізованою виставою «Захоплююча прогулянка по зоряному небу».
17.30 Від Цирку до Мерефо-Херсонського мосту відбудеться театралізований парад. Учасниками параду стануть кращі колективи дитячих музичних та спортивних шкіл міста, самодіяльних театрів, центрів позашкільної роботи та  будинків культури. Планується участь близько 1,5 тисячі  учасників.
 
Майданчик біля Державного цирку
 
16.00„Парад оркестрів”, який щороку збирає прихильників „живої” музики. Серед учасників – оркестри народних інструментів, естрадно-симфонічний,  джаз-бенд Володимира Марховського, оркестр училища культури „ВІА ДУК”, духовий оркестр консерваторії ім. Глінки,  оркестр Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Між виступами оркестрів пройдуть майстер-класи танцювальних шкіл «Гармонія» та «Квартира Латина» з  сальси, бачата, аргентинського танго та хіп-хопу.
 
 Центральний парк культури та відпочинку імені Шевченка
 
10.00 Виставка кращих сортів винограду та яблук, яку представить фермерське господарство „Метеорит”.
10.00 Перший міжнародний чемпіонат по карвінгу «Кубок Дніпра» (декоративне різьблення по овочам і фруктам) та свято куліша. Участь у чемпіонаті підтвердили представники України, Росії та Вірменії. Протягом чемпіонату будуть проведені майстер-класи, на яких усі бажаючі зможуть навчитися різьбленню по овочам і фруктам.
13.00 Танцювальний проект „Дніпро-данс”, у якому візьмуть участь 10хореографічних колективів міста різного напрямку танцю (бальні, спортивні, східні танці та хіп-хоп).
 
Фестивальний причал
 
12.00Виставка соціального плакату. На виставці будуть представлені плакати соціальної та екологічної тематики. Це роботи авторів із 17 країн світу: Австралія, Бельгія, Греція, Ізраїль, Іспанія, Італія, Іран, Еквадор, Канада, Колумбія, Німеччина, Польща,  Росія, США, Турція, Україна, Фінляндія.
17.00Велика концертна програма, в якій візьмуть участь кращі творчі колективи та виконавці Дніпропетровська – джаз-балет „Антарес”, вокально-хореографічний ансамбль «Юність Дніпра», вокально-хореографічний ансамбль «Жайвір» та багато інших.
19.30 Виступ зірок української та російської естради - Ярослави, Нілу, Любаші,  гурту «Рондо».
 
 Театральна площа
 
14.00 Лялькова вистава «Ляльки у цирку» Дніпропетровського лялькового театру;
15.00Святкова програма для дітей «Ласкаво запрошуємо в країну «Вообразилию» зразкового дитячого театру «Волшебный мост»;
16.00Концертна програма «Класики місту» у виконанні камерного ансамблю «Юні віртуози» ДМШ №7
19.00Святкова шоу-програма «Рідна земле,  Україно!». У виконанні ведучих українських оперних співаків та хору прозвучать відомі класичні твори вітчизняних та зарубіжних композиторів. У програмі візьме участь соліст Маріїнського театру (м.Санкт-Петербург) Віктор Луцюк.
 
Європейська площа
 
11.00 ІІ-й Всеукраїнський  дитячий фестиваль моди. В ньому візьмуть участь: 10 юних дизайнерів віком до 16 років, понад 13 дитячих театрів моди, 5 торгових марок та салонів-магазинів дитячого одягу.
16.00  Фінал ІV Всеукраїнського фестивалю стилю та краси „Дніпропетровськ та мода”. За отримання Гран-Прі будуть змагатися понад 30 дизайнерів одягу з різних міст України.Після цього виступатиме співак Дмитро Каднай.
 
Майданчик біля історичного музею ім. Яворницького
 
11.00   Молодіжний фестиваль слов’янської культури «Вранішня зірка», який продовжиться і наступного дня.
 
Вул. Набережна  В.І. Леніна
22.00    Святковий феєрверк
 
9 вересня
 
Стадіон «Метеор" 
 
12.00  Товариський матч з футболу між командами Дніпропетровської та Одеської міської ради.
 
Алея проспекту Карла Маркса (від вул. Сєрова до вул. Леніна)
 
10.00   Виставка „Хроніки моди 1900-2012: Російська імперія-СРСР-Україна”, яка розповідатиме відвідувачам про трансформацію одягу протягом 112 років та виставка предметів, пов’язаних зі створенням одягу – швейних машин та прасок.  
 
Площа ім. Леніна
 
20.00 Концерт британської групи ЧИКЕЙН та Ді-джея Сендер.
 
Культурний центр „Опера”
 
21.00   VIІ благодійний Єкатериненський бал
 
10 вересня
 
Клуб “Бартоломео”
9.00Благодійний регіональний фестиваль “Мама+Я”.