Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

50 дніпропетровців взяли участь у всеукраїнській акції «Парад вишиванок».

alt50 дніпропетровців взяли участь у всеукраїнській акції «Парад вишиванок», яка проходила у Києві на День Незалежності.Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Дніпропетровськ представляли майстри народного мистецтва, учасники колективів художньої самодіяльності та працівники закладів культури. Під час «Параду вишиванок» пройшли конкурси на кращі вишиванки,конкурс  писанок та дитячий вокальний конкурс, зазначають в управлінні.
  Під час конкурсу на акапельне виконання української пісні учениця Дніпропетровської музичної школи Дар’я Акулова зайняла друге місце, додають в управлінні.
  На параді учасники від нашого міста, вбрані у вишиванки супроводжували писанку, розписану місцевими майстрами. Пасхальне яйце висотою майже 4 метри та шириною близько 3 метрів розмальовували учні та викладачі Дніпропетровської художньої школи № 2. Основа розпису-петриківські мотиви. Після параду дніпропетровську писанку разом з писанками з усієї країни перевезли до Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогово,повідомляють в управлінні.
  Загалом у акції взяли участь представники 20 міст України, всі вони пройшли зі своїми писанками урочистою ходою від майдану Незалежності до Співочого поля.
  Організатор акції «Парад вишиванок» - громадське об’єднання «Столичні ініціативи». 

alt

alt

alt

alt

alt

alt