Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На День міста відбудеться арт-фестиваль та чемпіонат з карвінгу.

altНа День міста на алеях проспекту Карла Маркса розпочне свою роботу арт-фестиваль «Прописка у мистецькому кварталі». Про це повідомили в управліні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. У фестивалі візьмуть участь понад 240 учасників — це  художники, дизайнери, майстри народного мистецтва та петриківського розпису, фотохудожники, фольклорні колективи, поети, кіномитці, юні музиканти та художники. Вони представлять вироби з кераміки та дерева, соломки та лози, килими та гобелени, обереги та національні ляльки-мотанки, дівочі віночки, сорочки – вишиванки і багато іншого. Витворами можна буде не тільки милуватися, а й придбати.
  Цього дня на оглядовому майданчику парку ім. Шевченка пройде перший міжнародний чемпіонат з карвінгу «Кубок Дніпра» (декоративне різьблення по овочам і фруктам), у якому змагатимуться кращі майстри даного напрямку. Смачні витвори мистецтва будуть представлені у виставковому павільйоні. «Кулінарний острівець» у парку доповнить свято куліша, на якому усі бажаючі зможуть почастувати смачними стравами української кухні. А садівники представлять захоплюючу виставку винограду, яблук і меду.
  Також протягом дня на оглядовому майданчику парку Шевченка  проходитимуть виступи та майстер-класи хореографічних і спортивних колективів. На центральному вході до парку розкинеться маленька кольорова Індія. У цьому «індійському містечку» можна буде приміряти традиційне індійське сарі та зробити фото на згадку, дізнатися у  астролога, що радять зірки, зробити малюнок хною, навчитися танцювати індійські танці і  скуштувати солодощі з ароматним імбирним чаєм. Під ритми національної музики пензлем та фарбами буде шанс залишити свій маленький шедевр на білому полотні історії «Маленької індії», зазначають в управлінні.
  Пройшовши Індійське містечко, можна буде долучитися до спортивного марафону, де майстри спорту запросять долучитися до різноманітних естафет, а також поспостерігати за змаганнями справжніх «Боді-білдерів». За підсумками проведених конкурсів та змагань найкращі учасники будуть нагороджені. Також на всій території парку можна буде ознайомитись та придбати вироби народних майстрів,додають в управлінні.