Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На День міста проходитиме фестиваль вуличних театрів.

altНа День міста на набережній проходитиме безліч святково-розвальних заходів — з-поміж іншого це фестиваль вуличних театрів «Театральна Набережна». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. У фестивалі візьмуть участь 23 самодіяльних театри у складі 400-х акторів, серед них і актори-ходулісти. В рамках фестивалю пройдуть: вистави, презентації, дефілє, клоунади, майстер-класи.
  Там же на набережній напроти ресторану „Окунь” міський планетарій та будинок культури „Енергетик” для дітей та їх батьків  представлять спільний інтерактивний проект «Прогулянка по Галактиці». Під час заходу усі бажаючі матимуть можливість побачити у дії телескопи та інші прилади, які використовуються в астрономії, провести телескопічні спостереження Сонця та сонячних плям. Юні любителі космосу візьмуть участь у вікторинах, виготують  панно  «Створимо космос разом» та зроблять аплікації з різнокольорового піску на тему космосу. Захід супроводжуватиметься театралізованою виставою «Захоплююча прогулянка по зоряному небу», зазначають в управлінні.
  Також на набережній напроти Фестивального причалу для гостей та мешканців міста буде розгорнута виставка «Соціальний плакат» в рамках Міжнародної виставки соціального плакату «COWФестиваль». Зокрема, на виставці будуть представлені плакати соціальної та екологічної тематики. Це роботи авторів із 17 країн світу: Австралія, Бельгія, Греція, Ізраїль, Іспанія, Італія, Іран, Еквадор, Канада, Колумбія, Німеччина, Польща,  Росія, США, Турція, Україна, Фінляндія.
  По Набережній від Цирку до Мерефо-Херсонського мосту проходитиме театралізований парад. Учасниками параду стануть кращі колективи дитячих музичних та спортивних шкіл міста, самодіяльних театрів, центрів позашкільної роботи та  будинків культури, загалом близько півтори тисячі учасників, додають в управлінні.