Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську усиновлено 43 дитини.

altЗ початку року у Дніпропетровську усиновлено 43 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 36 з них стали членами сімей українців, 7- іноземних громадян.  Про це повідомили в управлінні-службіу справах дітей Дніпропетровської міської ради. Також з початку року створено 11 прийомних сімей, до яких влаштовано 13 дітей, ще3 дитини стали членами вже існуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На сьогодні 12дніпропетровців, які хочуть створити  прийомну родину пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.Наразі вони підбирають дітей на виховання, зазначають в управлінні.
   В управлінні наголошують, що для них головна задача не забирати дитину із родини, а допомогти створити належні умови для її подальшого перебування у сім’ї, якщо ж це  неможливо, то знайти дитині нову родину. На сьогодні в області дієконцепція розвитку сімейних форм«Родина для дитини», головна мета якої знайти родину для кожної дитини, повідомляють в управлінні.
   Цього року без батьківської турботи у місті залишилась 131 дитина, на сьогодні  76 дітей вже влаштовано під опіку,  7 у прийомні сім’ї, 4  - дитячі будинки сімейного типу, 5 дітей усиновлено, таку ж кількість дітей повернуто батькам, додають в управлінні.
   На сьогодні у місті на обліку знаходиться 1 тисяча 889 дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 1 тисяча 478 дітей виховуються у прийомних родинах, дитячих будинках сімейного типу або перебувають під опікою.