Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У дитячих садках міста буде відкрито 24 додаткових групи.

Дніпропетровськ, У дитячих садках міста буде відкрито 24 додаткових групиДо кінця цього року у дитячих садках міста буде відкрито 24 додаткових групи, які приймуть 480 дітей віком від 2 до 6 років. Про це повідомили в управлінні освіти та науки Дніпропетровської міської ради. Зараз дитячі садки, у яких буде відкрито додаткові групи, готуються приймати нових вихованців: там облаштовують додаткові спальні та ігрові кімнати.
  Загалом  за  останні 5 років у місті відкрито 254 додаткові групи для дітей раннього дошкільного віку.На сьогодні у Дніпропетровську працюють 174 дошкільних навчальних заклади, які відвідують 33 тисячі 506 дітей. Сьогодні батьки мають змогу обирати для своєї малечі дитячі садки з різними напрямами освіти, зокрема, гуманітарного, екологічного, фізкультурно-оздоровчого та  художньо-естетичного напряму. Окрім того, у місті працюють 57 дитячих садків для корекції фізичного та розумового розвитку дитини. У таких закладах є спеціалізовані групи для дітей із затримкою психологічного розвитку, вадами мови, зору, опорно-рухового апарату, серцево-судинними  хворобами та захворюваннями органів травлення, а також для дітей з малими та затихаючими формами туберкульозу, додають в управлінні.
  На сьогодні 94% дітей від 3 до 6 років та 100 % дітей п'ятирічного віку відвідують дошкільні навчальні заклади, повідомляють в управлінні.