Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровці візьмуть участь у Всеукраїнській акції «Парад вишиванок».

Дніпропетровці візьмуть участь у Всеукраїнській акції «Парад вишиванок»50 учасників від Дніпропетровська візьмуть участь у Всеукраїнському «Параді вишиванок», який проходитиме 24 серпня у Києві на Майдані Незалежності. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. У рамках параду вишиванок відбудуться конкурси на кращу чоловічу та жіночу вишиванку, конкурс  писанок та дитячий вокальний конкурс.
  Від Дніпропетровська на конкурсі вишиванок будуть представлені 4 роботи, всі вони виконані майстрами Дніпропетровського Будинку мистецтв. Вишивали сорочки - Світлана  Макаренко, Надія Поліщук та Анастасія Справедлива, зазначають в управлінні.
  За умовами конкурсу кожне місто, що бере участь у параді, повинно розмалювати величезну писанку.  Дніпропетровську писанку висотою майже 4 метри та шириною близько 3 метрів розмальовували учні та викладачі Дніпропетровської художньої школи № 2 під керівництвом викладача школи Тетяни Погорілої.  Основа розпису- петриківські мотиви. Писанка з квітня цього року знаходиться  у Дніпропетровську на території Спасо-Преображенського кафедрального собору. Для участі у конкурсі її доставлять до Києва та встановлять на Майдані Незалежності. Після цього дніпропетровську писанку разом з писанками з усієї країни перевезуть до Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогово, повідомляють в управлінні.
  За перемогу у вокальному конкурсі для дітей віком до 16 років на «Співочому полі» змагатиметься Дар’я Акулова -  учениця Дніпропетровської дитячої музичної школи № 7. Вона ж разом із Дариною Фісун -  ученицею Дніпропетровської дитячої музичної школи № 5 виступатимуть на гала-концерті «Параду вишиванок», додають в управлінні.
  Організатор акції «Парад вишиванок» - громадське об’єднання «Столичні ініціативи». Планується, що цього року у параді вишиванок візьмуть участь близько 6 тисяч учасників з усієї України.