Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На День міста проходитиме І міський конкурс “Світ одягу очима дитини”.

  9 вересня в рамках відзначення Дня міста на алеї проспекту Карла Маркса (від вул. Сєрова до вул. Леніна) проходитиме І міський конкурс ескізних проектів одягу “Світ одягу очима дитини”. Конкурс включений у програму заходів проекту „Модний уік-енд у Дніпропетровську”,  повідомляють його організатори управління культури та мистецтв  Дніпропетровської міської ради. 
  Учасниками конкурсу будуть діти віком від 5 до 16 років, які змагатися у 5 конкурсних номінаціях: „Шкільна форма”; „Карнавальний костюм”;„Фантазійний костюм”; „Святковий одяг”; „Повсякденний  одяг”. Подавати анкети до організаційного комітету на участь у конкурсі ескізних проектів одягу можна до 1 вересня. 9 вересня члени журі визначать переможців конкурсу, які будуть нагороджені разом із усіма учасниками, зазначають в управлінні.
  В рамках проведення конкурсу на алеї відбудеться виставка: „Хроніки моди 1900-2012: Російська імперія-СРСР-Україна”, яка розповідатиме відвідувачам про трансформацію одягу протягом 112 років та виставка предметів, пов’язаних зі створенням одягу – швейних машин та прасок.  
  І міський конкурс ескізних проектів одягу “Світ одягу очима дитини” проводиться з метою розвитку естетичного виховання та формування художнього смаку у дітей, вивчення історії костюму, психології та різних напрямків сучасної fashion-індустрії, додають в управлінні.