Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 250 родин оформили первинний пакет документів на приватизацію кімнат у гуртожитках.

alt  На сьогодні понад 250 родин, які мешкають у гуртожитках, оформили первинний пакет документів на приватизацію своїх кімнат. Про це під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Віталій Слєпцов. “Первинні документи на приватизацію кімнат у гуртожитках затверджуються у балансоутримуча гуртожитку, після цього рішення про приватизацію  ухвалює виконком міської ради. Загалом на сьогодні право власності на свої кімнати отримали 16 родин, які мешкають у гуртожитках за адресою: вул. Космонавта Волкова, 12, вул. Кантемирівська, 22 та вул. 22 партз'їзду, 22. Вони встигли зробити це до того, як були внесені зміни у закон України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», згідно з якими пакет документів для приватизації кімнат у гуртожитках має містити ще й витяг з єдиного електронного республіканського реєстру майнових прав. Цей витяг надає бюро технічної інвентаризації”, - зазначив Віталій Слєпцов.
  За його словами, процес приватизації кімнат найктивніше іде у гуртожитках, де працюють ініціативні групи мешканців, переважно це Самарський та Бабушкінський райони.  Перешкодою для приватизації помешкань є самовільне перепланування кімнат, реєстрація та фактичне проживання у гуртожитку менше п’яти років, відсутність документів, що підтверджують законні підстави на проживання у гуртожитку.
  Приватизувати можна лише кімнати у гуртожитках комунальної власності. На сьогодні таких гуртожитків у місті 42. Зараз готуються проекти рішень міської ради щодо прийняття у комунальну власність іще 5 гуртожитків за адресами вул. Дзвінка, 26, вул. Дзвінка, 28, вул. Журавлина, 21, вул. Журавлина, 22 та вул. Воронезька, 2, додав заступник начальника управління. 
  У Дніпропетровську 254 гуртожитки, з яких 54 у комунальній власності (у 42 дозволено  приватизацію їх житлових, нежитлових і допоміжних приміщень), 36 — у державній, 83 — у приватній власності та 81 — студентський гуртожиток.
  Приватизація житлових приміщень у гуртожитках здійснюється відповідно до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».