Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську триває ліквідація наслідків буревію.

У Дніпропетровську триває ліквідація наслідків буревію  До 11 серпня планується ліквідувати наслідки буревію, від якого постраждали Індустріальний та частково Амур-Нижньодніпровський район. Про це під час виїзної робочої наради повідомив голова Індустріальної райради Юрій Дегтярьов. “ 8 серпня з 15.00 до 16.00 на території Індустріального району стався беревій, в результаті якого були повалені або частково зламані  понад 100 дерев. Ніхто з мешканців району не постраждав. Цієї ночі було прибрано повалені дерева, які несли загрозу життю та здоров'ю мешканців, загороджували  під’їзні шляхи і входи до під’їздів. Сьогодні продовжується обстеження дерев, які підлягають знесенню, оскільки в результаті буревію у них підірвана коренева система. Паралельно зі знесененням дерев наводиться порядок на прибудинкових територіях ”, - зазначив Юрій Дегтярьов.
  “В АНД районі постраждали вулиці С. Ковалевської, Калинова, Артеківська, Обаянська та частково проспект Правди. На території району повалено та пошкоджено понад 50 дерев. Одразу після стихії виїхали дві аварійні бригади, які прибирали повалені на електропроводи дерева. Сьогодні у районі продовжується робота по знесенню та видаленню аварійних дерев, що постраждали внаслідок буревію, переважно це тополі”, - сказав голова Амур-Нижньодніпровської районної ради Олександр Ганноченко.
  Ліквідація наслідків стихії тривала всю ніч і продовжується зараз. “До роботи залучено близько 50 міських комунальників та понад 20 одиниць техніки комунальних підприємств — це самосвали, погрузчики, автокрани. На допомогу комунальникам прийшли і фахівці міського управління МНС. Зараз основна задача – розпиляти й вивезти повалені та зламані дерева. Наразі деревину на тимчасове зберігання звозять у спеціально визначені райрадами місця — це вільні території підприємств районів. Також у районах тривають роботи з  відновлення зовнішнього вуличного освітлення, зокрема по вулиці Б. Хмельницького, Косіора, Г. Корольової, С. Ковалевської та інших”, - сказав заступник директора департаменту комунального господарства та капітального будівництва міської ради Григорій Пінчук.
  “Жоден житловий будинок у результаті буревію масштабно не постраждав, ні газопостачання, ні електропостачання не пошкоджено. Є будинки, у яких через падіння дерев частково пошкоджені покрівлі. За кілька днів вони будуть відремонтовані, зазначив  начальник управління житлового господарства міської ради Олег Хорунжий. 
  Ліквідацію наслідків стихії координує оперативний штаб створений відразу після буревію.

alt

alt  alt

alt