Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровці заборгували за вивезення сміття понад 30 мільйонів гривень.

  До кінця цього місяця буде налагоджено роботу з вивезення твердих побутових відходів у тих районах міста, де було змінено компанію-перевізника. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив заступник начальника управління з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Юрій Алексейчук. “Не так давно у трьох районах міста замінено перевізників твердих побутових відходів. Зокрема, замість компанії «Екологія України» Жовтневий район обслуговує компанія “Дніпрокомунтранс”, Ленінський та АНД — “Грінко-Дніпро”.  Слід зазначити, що компанія “Дніпрокомунтранс” виявилася більш  підготовленою до обслуговування ще одного району.  Загалом на сьогодні у розпорядженні цієї компанії 24 автомобілі для вивезення сміттята 4 - для  збору та вивезення негабаритних відходів. У компанії «Грінко-Дніпро» працюють 14 автомобілів, незабаром автопарк компанії поповниться ще чотирьома ”, - зазначив Юрій Алексейчук.
  За його словами, скарги щодо вивезення сміття надходять від мешканців АНД та Ленінського районів. Це пояснюється у першу чергу недостатньою кількістю встановлених контейнерів. Наприклад, в АНД районі із 480 запланованих контейнерів, поки що  встановлено 350, до кінця тижня компанія планує встановити решту. По Ленінському районі було прийнято рішення збільшити кількість контейнерів з 450 до 630 у зв'язку з тим, що у цьому районі багато приватних будинків, зазначив заступник начальника управління.    
  «У місті постійно проводиться ліквідація стихійних звалищ, більшість яких знаходиться у Ленінському та АНД районах. Щоденно до цієї роботи долучається не менше 10 машин комунальних підприємств. Окрім того ведеться робота щодо рекультивації сміттезвалищ, які неможливо вивезти. На сьогодні замовлено проект на рекультивацію двох сміттників, які знаходяться в районі вулиці Лізи Чайкіної та вулиці Глиняної. Цього року планується пройти експертизу і винести на розгляд депутатів рішення про виділення коштів для фінансування таких робіт”, - додав Юрій Алексейчук.
  Під час прямої лінії Юрій Алексейчук вкотре нагадав мешканцям міста про вчасні проплати за вивезення сміття. На сьогодні  дніпропетровці заборгували компаніям-перевізникам за цю послугу понад 30 мільйонів гривень.
  У місті вивезенням твердих побутових відходів займаються дві компанії. Компанія “Грінко-Дніпро” обслуговує Самарський, Красногвардійський, Ленінський та АНД, компанія “Дніпрокомунтранс” - Бабушкінський, Індустріальний, Жовтневий, Кіровський, зазначають в управлінні.