Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міській раді привітали працівників торгівлі.

alt У Дніпропетровській міській раді привітали представників різних торгівельних мереж та ринків міста з їх професійним святом — Днем працівників торгівлі. Кращі з них  отримали подяки міського голови. “Кожного дня своєю працею ви робите вагомий внесок у підвищення рівня торговельного обслуговування населення та збільшення обсягу товарообігу.  Підприємства сфери торгівлі розвиваються, зростає мережа торгівельних магазинів та центрів, споживчий ринок насичується товарами, а їх асортимент стає ширшим і різноманітнішим. З початку року у місті відкрито  53 магазини та 38 підприємств ресторанного господарства — це нові робочі місця та надходження до бюджету”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Очільник міста побажав працівникам галузі здоров’я, життєвої наснаги, благополуччя і достатку, родинного затишку, привітних покупців, економічної стабільності та процвітання. 
  «Внутрішня торгівля Дніпропетровська є самодостатньою галуззю з домінуючою часткою приватного капіталу. Фактичний обсяг роздрібного товарообороту підприємств торгівлі та ресторанного господарства міста у 1 кварталі цього року склав понад 4 мільярди гривень», - зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева.
   Дніпропетровськ посідає І місце серед обласних центрів країни по забезпеченості населення торговельними площами магазинів. На  тисячу мешканців припадає 823 квадратних метри торговельної площі. У місті  зареєстровано 13 тисяч 826 об’єктів торгівлі,  у тому числі 4 тисячі 139 магазинів та 1 тисяча 268 підприємств ресторанного господарства загальнодоступної  мережі. У місті працюють 96 супермаркетів (у т.ч. 4 гіпермаркети), 69 торговельних центрів (універмагів) та 50 великих спеціалізованих непродовольчих магазинів, повідомляють у департаменті споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради.
   На території міста функціонують 70 об’єктів ринкової торгівлі, з них 5 торгово-сервісних комплексів, 8 торгових комплексів як ринкових об’єктів, 29 ринків, 28 торговельних майданчиків. На ринках щомісячно реалізується понад  2 тисячі тон продукції виробленої в приватних господарствах та на присадибних ділянках. За перше півріччя поточного року товарообіг склав понад 212 мільйонів гривень, що перевищує аналогічний показник 2011 року на 25,4 мільйонів гривень, або  на 13,6%. Щодня ринки міста відвідують близько 100 тисяч покупців, додають у департаменті.
   День працівників торгівлі відзначається щорічно в останню неділю липня з 1995 року.