Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Житловий фонд Дніпропетровська на 70% готовий до нового опалювального сезону.

altЖитловий фонд Дніпропетровська на 70% готовий до нового опалювального сезону. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Анатолій Крупський. «З 3 тисяч 515 багатоквартирних будинків з центральним опаленням технічно готові  до роботи в осінньо-зимовий період близько 70%, інші перебувають у стадії підготовки. При цьому  паспорти готовності до нового опалювального сезону вже отримали 55% житлових будинків міста. Лідерами є Жовтневий та Красногвардійський  райони, значно відстають Ленінський та Кіровський. Так у  Жовтневому районі отримано близько 90% паспортів,  а у Кіровському лише 30%», - зазначив заступник міського голови Анатолій Крупський. З цією метою житловим  підприємствам  районів поставлено завдання активізувати роботу аби  відсоток видачі паспортів готовності  збільшився, а місто було повністю готове до опалювального сезону до 1 жовтня.
   Стосовно виконання робіт з капітального ремонту житлових будинків, то ситуація на сьогодні виглядає наступним чином. «Згідно  Постанови Кабінету Міністрів, яка була прийнята минулого року, кожний вид капітального ремонту повинен здійснюватись на основі проектно-кошторисної документації, яка згодом проходить відповідну експертизу. На сьогодні із 248 проектів лише 80 пройшли експертизу. Наразі  виконано капітальний ремонт у 41 будинку на загальну суму в понад чотири мільйони, зокрема, там зроблено ремонт м’яких та жорстких покрівель, замінено та капітально відремонтовано сантехнічні системи, відремонтовано ліфти, системи водопостачання та опалення. Загалом цього року на капітальний ремонт будинків виділено 48 мільйонів гривень», - зазначив Анатолій Крупський.  За його словами, цього року вперше за останні три роки  з міського бюджету виділено кошти  на виконання  капітальний ремонту  будинків, у яких створено ОСББ. Сума виділених коштів – близько  12 мільйонів гривень.
   Житлово-експлуатаційні підприємства, які підпорядковані управлінню житлового господарства міської ради, обслуговують  шість тисяч сто сорок чотири житлових будинки, з яких три тисячі пятьсот п'ятнадцять  будинків з центральним опаленням.