Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За три роки планується відремонтувати усі амбулаторії загальної практики, які цього потребують.

  altЗа три роки у місті планується відремонтувати усі амбулаторії загальної практики, які цього потребують. Про це під час виїзної робочої наради повідомив міський голова Іван Куліченко. “В рамках реформування галузі охорони здоров'я у місті створені і працюють 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких входять 72 амбулаторії. Головне наше завдання створити гарні умови для надання первинної медичної допомоги. Ми тільки-но почали реалізовувати програму модернізації центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зараз ми знаходимось в амбулаторіях  центру № 8, які розташовані на проспекті Воронцова, 29. Це приміщення старої забудови знаходилась в аварійному стані, тому тут було посилено фундамент і виконано комплексний капітальний ремонт приміщень, у тому числі проводки та усіх комунікацій. На другому поверсі відремонтованого приміщення розміститься амбулаторія для дорослих, на першому – для дітей. Для наймолодших мешканців цього мікрорайону тут же буде облаштовано ігрову кімнату на той випадак, якщо, наприклад, мамі неохідно звернутися до лікаря, а дитину ні з ким залишити вдома”, - зазначив Іван Куліченко.  Відкриються відремонтовані амбулаторії за кілька тижнів.
  Сам центр  первинної медико-санітарної допомоги № 8 розташований  за адресою  вул. С. Ковалевської, 53а, там теж проводиться ремонт приміщень, не зупиняючи наданння первиної медичної допомоги. Наразі ремонт проводиться на першому та третьому поверхах, потім ремонтуватиметься і другий. До кінця цього року усі ремонтні роботи будуть завершені, а вже наступного буде утеплено фасаж будівлі. Зазначені амбулаторії ремонтуються коштом обласного та міського бюджетів, сказав очільник міста.
alt
  За словами міського голови, із 72 амбулаторій 30-35% не потребують капітальних ремонтів. В першу чергу ремонтуватимуться приміщення амбулаторій, у яких надають первинну  медичну допомогу дітям. Для нас головна задача забезпечити амбулаторії якісним медичним обладнанням та матеріалами для якісного надання медичної допомоги, додав Іван Куліченко.   
   До  центру первинної медико-санітарної допомоги № 8 входять 10 амбулаторій, які  обслуговують 94 тисячі 425 дорослого населення та 22 тисячі 75 дитячого.
   Амбулаторії загальної практики сімейної медицини розташовані у 7 окремих будівлях. За адресою: вул. С. Ковалевської, 53а розташовано амбулаторії загальної практики сімейної медицини №№ 1,2,3, які обслуговують мешканців Амур-Нижньодніпровського та Індустріального районів, усього – 42 тисячі 178 людей. За адресою: просп. Воронцова, 29 розташовано амбулаторії загальної практики сімейної медицини №№ 6,7,8, які обслуговують мешканців Амур-Нижньодніпровського району,  усього – 18 тисяч 765 осіб. Відповідно до штатного розпису амбулаторії укомплектовані лікарями терапевтами, лікарями педіатрами, лікарями акушер-гінекологами, додають у департаменті.