Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

27 липня відбудеться підписання угоди з ЄБРР щодо надання кредиту на добудову метро.

alt 27 липня у Дніпропетровську відбудеться підписання угоди з Європейським банком Реконструкції та Розвитку щодо надання кредиту у сумі 152 мільйонів євро на добудову метро. Про це на засіданні 26-ї  чергової сесії міської ради повідомив міський голови Іван Куліченко. “Учора відбулось засідання ради директорів ЄБРР, на якому було ухвалено позитивне рішення щодо надання кредиту на будівництво дніпропетровського метро. Процедура підписання договору відбудеться безпосередньо у нашому місті вже цієї п'ятниці, - зазначив Іван Куліченко.
   Раніше вже відбулись переговори і з представниками Європейського інвестиційного банку щодо залучення ще 152 мільйонів євро. Отже на добудову дніпропетровського метрополітену загалом планується залучити кредитні кошти від двох європейських банків на загальну суму 304 мільйони євро.
   На сьогодні протяжність діючої лінії метрополітену у Дніпропетровську становить 7,8 км з 6 станціями. Планується збільшити протяжність лінії ще на чотири кілометри та ввести в дію три станції, зазначили у департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради.