Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За останній тиждень у Дніпропетровську відновлено 410 метрів телефонного кабелю.

  altЗа останній тиждень у Дніпропетровську відновлено 410 метрів телефонного кабелю, завдяки цьому стаціонарні телефони почали працювати у 710 абонентів. Про це повідомили у департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради. Крім того, зв’язківці виконали поточний ремонт телекомунікаційних мереж із заміною 718 метрів кабелю по вул. Щепкіна, вул. Таманській, вул. Набережній Леніна, вул. Шинній, вул. Юних Ленінців та ін. Завдяки цьому стаціонарні телефони запрацювали ще у понад 300  абонентів, зазначають у департаменті.
  Зв’язківці постійно скаржаться на крадіжки телефонного кабелю. За вказаний період зловмисниками скоєно 15 крадіжок, під час яких вирізано 527 метрів кабелю, через це без телефонного зв’язку нині залишаються 691 абонент. Про всі факти викрадення телефонного кабелю повідомлено до міліції, повідомляють у департаменті.
  Щоб запобігти випадкам викрадання кабелю, при центрі телекомунікаційних послуг «Укртелекому» працює спеціальна мобільна група, яка спільно з представниками органів внутрішніх справ уночі патрулює об’єкти зв’язку та кабельних трас. Окрім того, оператори телефонного зв’язку встановлюють адресні сигналізації, які дають можливість протягом 3 хвилин визначити місце крадіжки або пошкодження:cигнал миттю надходить до чергового диспетчера оператора зв’язку, а він у свою чергу, одразу повідомляє міліції.Також по місту проведені роботи, які максимально обмежують доступ до кабелю, зокрема, закрито доступ сторонніх осіб до підвалів та колодязів, де знаходяться кабелі зв’язку. Окрім того, зв’язківці постійно проводять роз’яснювальну роботу з мешканцями міста, додають у департаменті.