Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У трьох районах міста замінено перевізників твердих побутових відходів.

alt У трьох районах міста замінено  перевізників твердих побутових відходів. Зокрема, Жовтневий район обслуговуватиме компанія “Дніпрокомунтранс”, Ленінський та АНД — “Грінко-Дніпро”. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Олег Семенко. “Компанія-перевізних сміття “Екологія України” пішла з трьох районів міста. Замість неї вже практично місяць Жовтневий район обслуговує “Дніпрокомунтрас”, у Ленінський район зараз заходить “Грінко-Дніпро”, а з 1 серпня ця ж компанія обслуговуватиме і АНД район, наразі там завершує роботу “Екологія України”, - зазначив Олег Семенко.
   За його словами, з початку року усі три компанії-перевізники  твердих побутових відходів  працювали над своїми інвестиційними проектами та поповненням технічного парку. Наприклад, “Дніпрокомунтранс” з початку 2012 року придбав 6 нових машин та близько 700 додаткових контейнерів. “Грінко-Дніпро” на сьогодні до свого працюючого автопарку додав 4 нових автомобілі для перевезення сміття, одну машину для перевезення негабаритного сміття та 563 евроконтейнери.
   Загалом на сьогодні місто володіє усіма технічними ресурсами для вчасного вивезення твердих побутових відходів. На жаль, на достатньо низькому рівні залишається укладання договорів з копманіями-перевізниками. Робота у цьому напрямку просувається, але доволі  повільно. З початку року кількість укладання договорів зросла лише на 12%. Більш-менш нормальна ситуація у Жовтневому та Красногвардійському районах, гірше укладають договори у Самарському та АНД районах, наголосив Олег Семенко. Ще однією проблемою у вивезенні сміття залишаються несанкціоновані свалки. “Щоденно у місті такі свалки ліквідовуються, та, на жаль, є такі місця, де прибрані свалки через два-три дні знову з'являються. Наприклад, нещодавно розчистили свалку по вулиці Чичеріна, 22, вулиці Громова, 7, за кілька днів люди знову почали зносити туди сміття, додав начальник управління.   
   Компанія “Грінко-Дніпро” обслуговує Самарський, Красногвардійський, Ленінський та АНД (з 1 серпня), компанія “Дніпрокомунтранс” - Бабушкінський, Індустріальний, Жовтневий, Кіровський.