Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містяни заборгували за водопостачання та водовідведення близько 111 мільйонів гривень.

  На сьогодні мешканці міста заборгували за водопостачання та водовідведення близько 111 мільйонів гривень. Про це повідомили на комунальному підприємстві «Дніпроводоканал». Через несвоєчасні розрахунки абонентів водоканал має борги за електроенергію перед енергопостачальною компанією «Дніпробленерго» та за покупну питну воду перед комунальним підприємством «Аульський водовід».Фахівці «Дніпроводоканалу» постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населеня щодо необхідності оплати послуг водопостачання й водовідведення та надають вичерпні пояснення щодо наслідків, до яких призводить відсутність стабільного надходження коштів. Малозабезпеченим мешканцям та споживачам, які накопили значну суму заборгованості працівники  «Дніпроводоканалу» пропонують укласти договір на реструктуризацію боргів та оформити субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, додають на підприємстві.
  На злісних неплатників «Дніпроводоканал» подає до суду, повідомляють на підприємстві.Протягом року подано 1 тисячу 923 позови на суму понад 6 мільйонів гривень. З урахуванням позовів минулих років, цього року на користь підприємства задоволено 4 тисячі 800 судових позовів на суму понад 10 мільйонів гривень, зазначають на підприємстві.
  Комунальне підприємство «Дніпроводоканал» експлуатує Кайдацьку та Ломовську насосно-фільтрувальні станції, 9 водопровідних насосних станцій, 53 підвищувальні насосні станції водопроводу, 52 насосні станції водовідведення, 2 тисячі кілометрів водопровідних мереж та 1 тисячу 200 каналізаційних мереж. Також на балансі у підприємства — каналізаційні очисні споруди: Центральна станція аерації, Південна станція аерації, Лівобережна станція аерації, очисні споруди «Лісний», повідомляють на підприємстві.