Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську оздоровлено майже 30 тисяч дітей.

altНа сьогодні у Дніпропетровську оздоровлено майже 30 тисяч дітей. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. З-поміж тих, хто вже відпочив 366 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 130 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей та майже 2 тисячі дітей диспансерної групи. З початку літа маленькі дніпропетровці оздоровлювались у санаторіях, дитячих таборах, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, пришкільних закладах з денним перебуванням тощо. Зокрема, 291 дитина побувала у дитячо-оздоровчих закладах «Артек» та «Молода гвардія», серед них діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, талановиті та обдаровані діти, діти-інваліди та діти, позбавлені батьківського піклування. Також діти відвідали дитячі заклади оздоровлення та відпочинку «Оріон», «Прибережний», «Дружній» та ін. Окрім того, у пришкільних закладах з денним перебуванням та у 3 експедиційних походах оздоровилось понад 9 тисяч 760 дітей, зазначають в управлінні.
  Загалом до кінця цього літа планується оздоровити понад 68 тисяч дітей, зокрема, 1 тисячу 96 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 426 дітей-інвалідів та 1 тисячу 50 дітей с багатодітних та малозабезпечених сімей На ці цілі заплановано витратити понад 7 мільйонів 120 тисяч гривень із міського та районних бюджетів, а також позабюджетні кошти, додають в управлінні.  Минулого року у Дніпропетровську було оздоровлено понад 58 тисяч дітей, на це витрачено понад 6 мільйонів гривень.
  У Дніпропетровську з 2009 року діє програма  оздоровлення та відпочинку дітей, яка у першу чергу передбачає оздоровлення дітей пільгових категорій.