Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З 1 грудня стартують змагання дитячої шкільної ліги “Регбі-5”.

alt З 1 грудня у Дніпропетровську вперше стартують змагання дитячої шкільної ліги “Регбі-5”. Про це під час презентації одноіменного спортивного проекту повідомив перший заступник міського голови Анатолій Крупський. «Дніпропетровськ свого часу славився таким чудовим видом спорту як регбі, який розвиває не лише фізичну підготовку, а й витривалість та швидкість реакції. Ми спільно з обласною федерацієї регбі вирішили відродити і пропагувати цей вид спорту у нашому місті, розпочинаємо з роботи серед школярів, долучаючи їх до змагань дитячої шкільної ліги “Регбі-5”. Зокрема, ми пропонуємо створити у кожному районі міста по чотири шкільні команди, таким чином кожна школа-учасник зробить свій вклад у популяризацію регбі серед дітей і розвиток цього виду спорту», - зазначив Анатолій Крупський.
  «Наша федерація надасть кожній школі все, що необхідно для цієї гри - м'ячі, пояса та брошури з правила гри. За кожним районом міста буде закріплено по одному регбісту, під керівництвом якого гратимуть діти, що братимуть участь у дитячій шкільній лізі “Регбі-5”. Змагання проходитимуть у два етапи:  перший етап — першість районів (відбірковий тур). Другий етап — це великий фінал, у якому змагатимуться команди, які займуть 1 та 2 місця у першості району, а ті команди, які посядуть 3 та 4 місця — змагатимуться у Кубку міста з Регбі-5”. До змагань ми залучаємо учнів 3-4 класів, оскільки це вже доволі активна група дітей, - сказав президент обласної федерації регбі Денис Давидов. - Регбі - це вид спорту, у якому неможливо бути особистістю без команди. І ми будемо прививати дітям чесну командну гру.»
  Змагання дитячої шкільної ліги “Регбі-5” проводяться у Дніпропетровську за підтримки Дніпропетровської міської ради, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної федерації регбі.