Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Будьте обережні з вибухонебезпечними предметами.

   Дотримуватися правил поводження з вибухонебезпечними предметами. З таким закликом до мешканців міста звертаються в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення департаменту Дніпропетровської міської ради. “Багато років минуло з часів війни, але й дотепер на території України, у тому числі у нашому місті, трапляються випадки знаходження „неспрацьованих” боєприпасів. Лише з початку року у  Дніпропетровську було виявлено 22 таких предмети. Необхідно пам’ятати, що всі боєприпаси споряджаються вибуховими речовинами і можуть вибухнути від удару, тертя, струсу та при іншому механічному або тепловому впливі, тому вони є вкрай небезпечними”, - йдеться у зверненні. 
   Якщо ви знайшли вибухонебезпечні предмети або предмети схожі на них необхідно обгородити місцезнаходження вибухонебезпечних предметів; нікого не допускати до цього місця до прибуття представників органів влади; повідомити про факт виявлення вибухонебезпечного предмета органи влади, міліцію, військовий комісаріат, управління з питань надзвичайних ситуацій. Категорично забороняється: намагатися самостійно вилучити знахідку із землі; брати вибухонебезпечні предмети до рук; наносити по них удари; робити спроби розібрати вибухонебезпечні предмети; переносити або переміщати з місця на місця; кидати їх в багаття або розпалювати вогонь ближче 100 метрів від вибухонебезпечних предметів, зазначають в управлінні.
   Вибухонебезпечні предмети знищуються підриванням на місцях або на спеціальних полігонах фахівцями спеціалізованих піротехнічних груп, додають в управлінні.