Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підприємців закликають замінити коди видів економічної діяльності.

alt   Не зволікати із заміною кодів видів економічної діяльності.   З таким закликом до юридичних та фізичних осіб-підприємців під час прес-конференції звернулася  начальник сектору Єдиного Державного реєстру-державний реєстратор управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровської міської ради Ірина Щавинська. «Коди види економічної діяльності (КВЕД) необхідно замінити до 31 грудня цього року і приступити до цього  бажано якомога раніше, щоб не створювати ажіотаж та черги у реєстраторів. У цьому мають бути зацікавлені самі суб’єкти, оскільки КВЕД використовують у багатьох сферах, зокрема у податковій, адміністративній та соціальній», - зазначила Ірина Щавинська. За її словами, на сьогодні внесли зміни до відомостей щодо заміни кодів видів економічної діяльності понад 7 тисяч юридичних осіб (21 % від  загальної кількості) та понад 15 тисяч фізичних осіб-підприємців (це  23 % від зареєстрованих фізичних осіб-підприємців).
    «Для того, щоб замінити код видів економічної діяльності суб’єктам господарювання  необхідно звернутись до управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровської міської ради за адресою: просп. Газети «Правда», 42 у  будні дні, окрім п’ятниці. При собі необхідно мати: реєстраційну картку встановленого зразка на проведення державної реєстрації змін до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі, документ, що посвідчує повноваження представника фізичної особи-підприємця або юридичної особи та паспорт»,додає Ірина Щавинська.
     Для заповнення реєстраційної картки заявники попередньо мають зайти на сайт www.ukrstat.gov.ua  та самостійно підібрати необхідні види діяльності за КВЕД-2010, замість видів діяльності КВЕД-2005, які використовували раніше. Після цього заповнити реєстраційну картку. Для зручності юридичних осіб та підприємців у приміщенні управління з питань державної реєстрації Дніпропетровської міської ради є інформаційні стенди, на яких розміщені зразки заповнення документів..
   Код видів економічної діяльності – це статистичний інструмент для впорядкування інформації економічного характеру.  Основне його призначення – визначати та кодувати основні та другорядні види економічної діяльності юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
    На сьогодні у Дніпропетровську зареєстровано понад 37 тисяч 300  діючих юридичних  осіб та майже 65 тисяч  діючих фізичних осіб-підприємців.