Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

442 сім'ї, які опинилися у складних життєвих умовах, цього року змінили свій статус.

alt  За перший квартал цього року у місті було знято з обліку 442 сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, натомість взято на облік 214 таких родин. Про це стало відомо під час робочої наради щодо координації роботи з сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Захід проводився в рамках відзначення Дня родини.  Загалом у банку даних міста знаходиться 797 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у яких виховуюються 1 тисяча 349 дітей віком до 18 років. Головна задача органів місцевого самоврядування полягає у тому, щоб вчасно виявити і підтримати таку родину, попередити вилучення дитини з сім'ї.
   У цьому напрямку у Дніпропетровському регіоні реалізується проект “Система супроводження та допомоги “кризовим” родинам”. Основна ідея такого проекту полягає у тому, щоб закріпити депутатський корпус по територіальному принципу за сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах,  комплексно допомагати вирішувати їх проблеми разом з фахівцями центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління освіти, департаменту охорони здоров'я, управління праці та соціального захисту населення та інших служб.
   Координатором у роботі з сім'ями, які опинилися у складних є міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, головним інструментом — координаційна рада, яка створена у кожному районі міста. У координаційну раду входять представнники різних служб соціальної роботи, також активно до вирішення проблемних питань у ході соціального супроводження кожної родини, яка опинилася у кризових ситуаціях долучаються і депутати. Зокрема, депутати з-поміж іншого допомагають у наданні матеріальної допомоги, допомагають харчами, одягом, взуттям, а також у працевлаштуванні, у вирішенні житлово-побутових питань, в оздоровленні дітей, у юридичній та медичній консультації тощо. Загалом за перший квартал цього року понад тисячу сімей нашого міста, які з тих чи інших причин опинилися у складних життєвих обставинах отримали конкретну допомогу у вирішенні своїх проблем.
    8 липня в Україні відзначається День родини. Указ про започаткування свята підписав Президент України 30 грудня 2011 року.