Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На 4% зросли темпи промислового виробництва у Дніпропетровську.

   За п'ять місяців темпи промислового виробництва у Дніпропетровську зросли на 4% у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Про це повідомили у департаменті промисловості, енергетики та підприємництва Дніпропетровської міської ради. Це показник за підсумками роботи 70 основних підприємств міста. Підприємства металургійної галузі міста, на долю яких припадає майже 45 % обсягів виробництва, знаходяться в лідерах по темпам нарощування обсягу випуску продукції. Серед підприємств цієї галузі  лідером є ВАТ „Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод”. За п’ять  місяців цього року на підприємстві виготовлено майже 180 тисяч тонн труб, це  на 7 % більше ніж за аналогічний період минулого року.
   Цього року підприємство на модернізацію та оновлення виробничого обладнання планує направити 170 мільйонів гривень. Окрім того, цього року  на підприємстві заплановано зупинити роботу найбільш енергозатратного і екологічно небезпечного мартенівського цеху та перейти на використання заготовок, вироблених на заводі Дніпросталь. На сьогодні у мартенівському цеху заводу працює 3 печі. Поетапне виведення з експлуатації печей заплановано з кінця другого кварталу цього року, зазначають у департаменті.
   Наразі на Дніпросталі проводяться експлуатаційні іспити роботи обладнання з відпрацюванням режимів і технологій виготовлення трубної та колісної заготовок. Загалом будівництво Дніпросталі є найбільшим інвестиційним проектом за роки незалежності України. Новий завод покликаний замінити застаріле мартенівське виробництво новим електросталеплавильним - більш технологічним, енергоефективним, екологічним, додають у департаменті.