Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

57 разів юні таланти Дніпропетровська ставали переможцями міжнародних конкурсів та фестивалів.

57 разів юні таланти Дніпропетровська ставали переможцями міжнародних конкурсів та фестивалів57  колективів та учнів-солістів шкіл естетичного виховання Дніпропетровська стали цього року переможцями на міжнародних конкурсах та фестивалях. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Загалом у цих конкурсах та фестивалях брали участь 85 колективів та учнів-солістів. Зокрема, найбільш вагомими перемогами стали  І місця учнів-солістів та колективів на вокальному конкурсі «Різдвяні вогні Угорщини» та Міжнародній музичній олімпіаді мистецтв «Мой мир – искусство» у Запоріжжі, І премія вихованки школи класичного танцю Ксенії Русиної на Міжнародному конкурсі класичного танцю «Кришталева туфелька» у Харкові та Iмісце театрального колективу «Чародії» на міжнародному фестивалі «Слов’янський вінець» у Болгарії, зазначають в управлінні.
  Як повідомили в управлінні культури та мистецтв,у Дніпропетровську щорічно проводиться міський огляд виконавської майстерності «Музична веселка». У цьому році у ньому взяли участь  понад 400 учнів-солістів, із них 248 стали переможцями. В обласних та регіональних конкурсах за вказаний період брали участь майже 300 учнів, 130 із них одержали перемогу, повідомляють в управлінні.
  Окрім участі у міжнародних, всеукраїнських, регіональних та обласних конкурсах та фестивалях учні шкіл естетичного виховання  постійно проводять концерти для мешканців міста. Традиційними вже стали музичні зустрічі учнів естетичних шкіл з вихованцями дитячих будинків, шкіл-інтернатів та з онкохворими дітьми. Юні таланти не обходять увагою ветеранів Великої Вітчизняної війни, пенсіонерів та інвалідів. Загалом, протягом року було проведено понад 700 таких заходів, додають в управлінні.
   Сьогодні у Дніпропетровську працює 17 музичних шкіл, 2 школи мистецтв, 2 художні школи та 1 школа класичного танцю. Загалом їх відвідують понад 7 тисяч 500 учнів. Найбільше учнів – понад  6 тисяч 650 навчаються у музичних школах та школах мистецтв.