Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ на 40% готовий до нового опалювального сезону.

altДніпропетровськ на 40% готовий до нового опалювального сезону. Про це під час виїзної прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Анатолій Крупський. За його словами, підприємства-постачальники тепла активно проводять ремонтні роботи котелень та ТРП, зокрема, ремонтують котли та перевіряють систему теплопостачання. До опалювального сезону необхідно підготувати 385 комунальних котелень та 172 відомчі. «Наразі проводиться  капітальний ремонт 32 котлів, також збираємось замінити близько 30 кілометрів теплових трас. Окрім того планується промити опалювальну систему житлових будинків. Щоб впевнитись, що система теплопостачання працює, на початку жовтня  ми зробимо пробний запуск», - зазначив Анатолій Крупський.
   Понад 25 мільйонів гривень планує витратити на підготовку до опалювального сезону комунальне підприємство «Дніпропетровські міські теплові мережі», яке забезпечує теплом 60% дніпропетровців. «З-поміж іншого, ми плануємо замінити 28 котлів різної потужності, всі ремонтні роботи ведуться згідно із графіком. Єдиною проблемою залишається заборгованість містян за тепло. Нашому підприємству вони завинили 137 мільйонів гривень », - зазначив директор підприємства «Дніпропетровські міські теплові мережі» Володимир Шеремет.
   Керівники підприємств теплопостачання  закликають містян розрахуватись з боргами за тепло. На сьогодні дніпропетровці завинили 260 мільйонів гривень. У свою чергу постачальники тепла заборгували за газ близько 300 мільйонів гривень.
   У Дніпропетровську 557  котелень, з них 385 знаходяться у комунальній власності. Послуги централізованого опалення надають чотири комунальні підприємства: “Дніпропетровські міські теплові мережі”, “Теплоенерго”, “Коменергосервіс” та “Теплотранс”.