Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську знизився показник поширення наркоманії.

У Дніпропетровську знизився показник поширення наркоманіїНа  3% у Дніпропетровську знизився показник поширення наркоманії. Про це під час прямої телефоної лінії повідомила лікар-нарколог міської поліклініки №5 Людмила Кащеєва. При цьому вона зазначила, що найбільше до вживання наркотиків тяжіють молоді люди, оскільки через несформований характер вони легко піддаються впливу. «За даними статистики, близько 40% підлітків вживають наркотичні речовини через цікавість, 35% - за компанію, 15% - з метою уникнення проблем, 5% - після перегляду кіно та відеофільмів, 3% - від нудьги», - зазначила Людмила Кащеєва.
  З метою попередження поширення наркоманії працівники міліції постійно проводить рейди.  «З початку року в ході таких рейдів виявлено 715 злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, у тому числі зафіксовано 6 випадків збуту наркотичних речовин у комп’ютерних клубах. За цей же час ліквідовано 2 підпільні лабораторії, у яких виготовляли наркотики, виявлено та перекрито 2 канали, за якими надходила наркотична сировина до нашого регіону. Окрім того, ми постійно проводимо лекції у навчальних закладах  та батьківські всеобучі з метою попередження наркоманії серед підлітків та молоді, випускаємо та поширюємо спеціальну літературу, в якій роз’яснюємо наслідки наркоманії»,- зазначив начальник відділу БНОН Дніпропетровського міського управління міліції Владислав Коцур. За його словами, на місце традиційних наркотиків, таких як опіум та марихуана, прийшли нові – психотропні речовини. Людину, яка вживає такі речовини виявити важче, ніж споживача традиційних наркотиків. Тож, медики та правоохоронці закликають батьків уважно слідкувати за дітьми, особливо підліткового віку. Основними признаками наркоманії є: підвищена дратівливість, зміна поведінки, сонливість, розширені зірниці. Окрім того, дитина може пропускати навчання та зникати з дому на довгий час.
  За консультацією щодо профілактики та лікування наркоманії можна звертатись до міської поліклініки №5 за адресою: вулиця Свердлова, 65 та за телефонами 770-86-90 до 16 години та 770-82-04 цілодобово.
  На сьогодні у Дніпропетровську на обліку знаходиться 1 тисяча 907 наркозалежних, з них близько 200 підлітків.
  Щороку 26 червня в Україні відзначають міжнародний день боротьби з наркоманією.