Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську майже до 55% підвищився рівень виявлення онкопатології на ранніх стадіях.

  У Дніпропетровську майже до 55% підвищився рівень виявлення онкопатології на ранніх стадіях, а рівень виявлення онкозахворювань на профоглядах зріс до 23%.Загалом за останні 5 років кількість онкохворих, що перебувають на обліку понад 5 років, збільшилася на 9 %, а це майже 2 тисячі чоловік, яким збережено життя,  зазначають у департаменті.Медики закликають мешканців міста регулярно проходити обстеження, оскільки своєчасне звернення до лікаря дозволяє проводити ефективне лікування з високою вірогідністю на одужання.
  У місті з 2007 року діє програма розвитку та покращення якості допомоги при онкологічних захворюваннях. У рамках програми придбано нове ендоскопічне, рентгенологічне, мамографічне  обладнання для лікарень міста, це дозволяє проводити масові обстеження мешканців на рак молочної залози та шлунково-кишкового тракту. Щороку у місті проводяться декади щодо ранньої діагностики і профілактики раку молочної залози, кишечника, шкіри та меланоми. Такі обстеження щороку проходять понад 100 тисяч чоловік. Сьогодні ведеться активна робота з будівництва Центру променевої терапії на базі Міської клінічної лікарні №19. Вже виконані роботи по влаштуванню інженерних мереж, фасадні роботи, ведуться внутрішні роботи в корпусі та закуповується обладнання.  Цього року планується  завершити будівництво  радіологічного корпусу, який будується коштом міського, обласного  та державного бюджетів, додають у департаменті.
  Щорічно у місті отримують лікування більше 10 тисяч хворих з пухлинною і передпухлинною патологією,  3 тисячам  чоловік проводиться оперативне лікування у зв'язку зі злоякісними пухлинами. На сьогодні у місті зареєстровано понад 25 тисяч онкохворих.