Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже 30 тисяч гривень повернуто містянам за неякісні товари та послуги.

altЗ початку року споживачам за неякісні товари повернуто майже 30 тисяч гривень. Про це під час прямої телефонної  лінії повідомив начальник управління з питань захисту прав споживачів Артем Іонесян. За цей період було розглянуто 267 письмових звернень громадян, більшість з них задоволені на користь споживачів. «Найчастіше споживачі Дніпропетровська скаржаться на якість непродовольчих товарів, а саме мобільних телефонів, побутової техніки, взуття. Збільшилась кількість скарг на надання неякісних послуг з виготовлення металопластикових конструкцій та меблів на замовлення», - зазначив  Артем Іонесян.
   На сьогодні фахівці управління перевірили 86 підприємств на дотримання правил торгівельного обслуговування населення.«Під час зазначених інспекцій перевірено  товарів на 61 тисячу гривень, третину з них знято з реалізації як неякісні.За результами цих перевірок до адміністративної комісії міської ради передано 19 протоколів про адміністративні правопорушення»,- повідомив Артем Іонесян.
   Артем Іонесян закликав мешканців міста зберігати чеки на придбання товарів та гарантійні талони, оскільки лише за наявності цих документів можна отримати компенсацію за неякісний товар чи послугу. «У разі придбання неякісного товару потрібно звернутись до магазину, у якому його було придбано та написати заяву, зазначивши всі  недоліки товару. У випадку, якщо вам відмовляють у ремонті чи обміні неякісного товару звертайтесь до управління з питань захисту прав споживачів за телефоном 379 - 08 - 79, або за адресою вул. Високовольтна, 14 з 10.00 до 17.00», - додав Артем Іонесян.