Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

ЄБРР надасть кредит на будівництво дніпропетровського метрополітену.

   ЄБРР надасть кредит на будівництво дніпропетровського метрополітенДо кінця липня планується підписати Угоду про залучення кредиту від ЄБРР на будівництво метро у Дніпропетровську. Про це сьогодні на сесії міської ради повідомив міський голова Іван Куліченко. «Цього понеділка  у Києві відбулися переговори між делегацією ЄБРР та України.Всі прописані до цього показники залишилися незмінними. Таким чином Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку парафували кредитну угоду про виділення грошей на будівництво дніпропетровського метрополітену.24-25 липня очікуємо на засідання Ради директорів банку, а 27 передбачається підписання Угоди про залучення кредиту на суму 152 мільйони євро»,- зазначив Іван Куліченко.
   На сьогодні вже відбулись переговори і з  представниками Європейського інвестиційного банку щодо залучення ще 152 мільйонів євро. Отже на добудову дніпропетровського метрополітену загалом планується залучити кредитні кошти від двох європейських банків на загальну суму 304 мільйони євро.
   Як відомо, наприкінці травня 2012 року Дніпропетровська міська рада затвердила проект завершення будівництва метрополітену в місті і дала згоду на залучення кредитних ресурсів від Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку для завершення цього будівництва.
  11 червня  на засіданні Уряду України було прийнято рішення про доцільність залучення займу Європейського банку реконструкції та розвитку на будівництво метро у Дніпропетровську.
   На сьогодні протяжність діючої лінії метрополітену у Дніпропетровську становить 7,8 км з  6 станціями. Планується збільшити протяжність лінії ще на чотири кілометри та ввести в дію три станції, зазначили у департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради.