Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Міський голова Іван Куліченко привітав молодь зі святом.

Міський голова Іван Куліченко привітав молодь зі святомСьогодні у міській раді вітали молодь міста з прийдешнім святом. Очільник Дніпропетровська Іван Куліченко вручив подяки переможцям міських конкурсів та  міжнародних спортивних змагань. Він також відзначив переможців конкурсу молодих вчених «Молодь Дніпропетровська – рідному місту». Цього року у конкурсі брали участь більше 40 колективів молодих науковців, кращими визнано проекти 12-ьох.  На реалізацію своїх планів вони отримали з міського бюджету гранти у розмірі від 20 до 30 тисяч гривень. Серед проектів-лідерів, покликаних вирішувати важливі для міста питання, зокрема, проект щодо виявлення зон підтоплення території лівобережної та правобережної частини міста (Тетяна Перкова, Національний гірничий університет), створення школи молодого вченого-лідера в науці (Ірина Дегтярьова, Дніпропетровський державний інститут фізичної культури та спорту),  комплексного вирішення проблеми переробки твердих відходів з впровадженням роздільного збору сміття (Максим Муранов, Дніпропетровський державний аграрний університет). «Всі ваші роботи дуже важливі, оскільки вони направлені на розвиток нашого рідного міста. Молодь – це майбутнє Дніпропетровська! Вам, молодим, втілювати у життя нові проекти, розвивати і розбудовувати місто. Бажаю вам успіхів, наполегливості та цілеспрямованості у досягненні своєї мети»,-  зазначив Іван Куліченко.
  Наприкінці свята його учасники написали побажання майбутнім поколінням Дніпропетровська та закрили його у спеціальній капсулі, яку має відкрити молодь міста у 2062 році. Зберігатись капсула буде у Дніпропетровському історичному музеї, директору якого її передали під час урочистостей. Головне побажання Івана Куліченка у посланні молоді 2062 року – бути найкращими у найкращому місті на Землі.
  Відповідно до Указу Президента з 1994 року День молоді відзначається в Україні щорічно в останню неділю червня. На сьогодні у Дніпропетровську мешкають понад 300 тисяч молодих людей віком від 14 до 35 років.

alt

alt

alt