Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Центрам первинної допомоги передано 23 нових автомобіля.

alt  Сьогодні біля міської ради було презентувано нові легкові автомобілі медичної допомоги для центрів  первинної медико-санітарної допомоги. “ Сьогодні ми зібралися, щоб привітати медичних працівників з професійним святом. Для лікарів нашого міста цей рік став роком початку реформування галузі охорони здоров'я у нашому регіоні. В рамках реформування у Дніпропетровську лікувальні заклади поділені на  центри первинної, вторинної та невідкладної допомоги. Восени минулого року було створено 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги, які фінасуються коштом міського бюджету. Вцілому можна сказати, що у нас є можливість створити сучасну медицину європейського рівня завдяки скоординованим зусиллям державної, обласної та міської влади”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  23 легкові нові автомобілі медичної допомоги  для центрів  первинної медико-санітарної допомоги придбані коштом міського бюджету. “З міського бюджету на прибання цих авто і обладнання для них було виділено 3 мільйони гривень.  Ми ставимо перед собою задачу, щоб найближчим часом на трьох сімейних лікарів був один такий автомобіль, особливо це стосується околиць міста. Тому це лише початок і роботу у цьому напрямку продовжуватимемо”, - додав очільник міста.
  Після презентації нових машин у міській раді відбувся святковий прийом з нагоди Дня медичного працівника. На захід були запрошені головні лікарі  усіх лікувально-профілактичних закладів первинного та вторинного рівнів. Кращим з них були вручені подяки міського голови, грамоти департаменту охорони  здоров'я міської ради, головного управління  охорони  здоров'я облдержадміністрації та Міністерства охорони здоров'я України.
  Щорічно у третю неділю червня в Україні відзначається День медичного працівника. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1994 році.
altalt
altalt
altalt