Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську створено 8 прийомних сімей.

У Дніпропетровську створено 8 прийомних сімейЗ початку року  у Дніпропетровську створено 8 прийомних сімей, до яких влаштовано 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ще 4 дитини довлаштовано до функціонуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко. “Таким чином з початку року до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу влаштовано 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогодні ще 6 кандидатів на створення прийомних сімей пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Наразі вони підбирають дітей на виховання”, - зазначила Алла Литовченко.
  У той же час з початку року у місті без батьківського піклування залишилося 123 дитини, з них 75 влаштовано у родини — під опіку та піклування, до прийомних сімей, до дитячих будинків сімейного типу, а також усиновлено, 22 дитини влаштовано до державних закладів, решта — тимчасово перебувають у родичів, притулках, лікарнях.  Зокрема, за вказаний період у місті усиновлено 34 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, з них 28 дітей - громадянами України, 6 — іноземцями. За перебуванням дітей у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу ведеться чіткий контроль. “Такі сім'ї забезпечуються соціальним супроводом фахівців служби у справах дітей та центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Щорічно на основі зібраної інформації від педагогічних колективів шкіл, дитсадків, де навчаються такі діти, лікарів та дільничних інспекторів міліції комісія робить висновки щодо умов перебування та виховання дітей у таких родинах. Жоден дитячий будинок з найкращими умовами не замінить дитині сім'ю, тому наше головне завдання допомогти дитині, яка волею долі опинилася у скрутних життєвих обставинах і втратила батьківську опіку, за можливості все ж таки відчути на собі сімейний затишок та батьківську турботу, зростаючи у прийомній сім'ї чи дитячому будинку сімейного типу”, - додала Алла Литовченко.
   Сьогодні у містіна обліку знаходиться 1 тисяча 912 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 1 тисяча 478 дітей перебувають під опікою та піклуванням, виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.
   У місті функціонує 76 прийомних сімей, в яких виховуються 104 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування і 4 дитячі будинки сімейного типу, де виховуються 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування, зазначають в управлінні-службі.