Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

69 протоколів складено щодо порушення вимог природоохоронного законодавства.

69 адміністративних протоколів складено щодо порушення вимог природоохоронного законодавства69 адміністративних протоколів було складено за останні півтора роки щодо порушення вимог природоохоронного законодавства промисловими підприємствами. Про це під час прес-конференції повідомив  начальник управління з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Олег Семенко. “Загалом за вказаний період нашим управлінням на дотримання вимог природоохоронного законодавства та забезпечення виконання природоохоронних заходів було перевірено 72 підприємства міста. За результатами перевірок видано 69 приписів щодо усунення виявлених недоліків. За порушення вимог природоохоронного законодавства складено 69 протоколів про адміністративні правопорушення. Матеріали  6 перевірок передано до Дніпропетровської міжрайонної природоохоронної прокуратури та Дніпропетровської міської прокуратури для прокурорського реагування. Загалом основними причинами порушень є відсутність на підприємствах контролю за викидами шкідливих речовин, а також те, що очисні споруди не відповідають нормативам”, - зазначив Олег Семенко.
   Для покращення екологічного стану міста розроблені і реалізуються основні екологічні програми: комплексна програма охорони навколишнього природного середовища м. Дніпропетровська на 2011-2015 роки; програма щодо зменшення забруднення атмосферного повітря основними підприємствами-забруднювачами м. Дніпропетровська на 2008-2015 роки; та програма з локалізації і ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних організмів на території м. Дніпропетровська на 2012-2016 роки. Наприклад, в рамках виконання програм на ВАТ “Інтерпайп НТЗ” розроблено проект “Припинення скиду стічних вод у річку Дніпро”, виконання якого дозволили зменшити викид стічних вод у Дніпро на 3,5 мільйонів кубічних метрів. Окрім того, на підприєстві виведено із експлуатації мартенівську піч — це дозволило зменшити шкідливі викиди в атмосферне повітря на 688 тонн на рік, - сказав Олег Семенко.
   За його словами, ще півтора роки тому у місті було зафіксовано 41 скид  у річку Дніпро. В рамках проведеної роботи управлінням  з охорони навколишнього природного середовища міської радина сьогодні таких скидів зафіксовано 56. На них подано документи для розробки проектної документації для того, щоб не лише технічно зафіксувати ці скиди, а й почати роботи з їх очистки, додав начальник управління.
   5 червня щорічно відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який був заснований Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році.