Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Семінар на тему: Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення в розвитку та управлінні території.

         alt23 травня у приміщенні Дніпропетровської міської ради управління внутрішньої політики міської ради провело семінар на тему: “Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення в розвитку та управлінні території” за участю представників районних в місті рад з питань розвитку ОСН та голів територіальних, квартальних, вуличних комітетів ОСН міста Дніпропетровська.
         На семінарі підіймались актуальні проблемні питання, що виникають у процесі функціонування ОСН та розглядались пропозиції щодо нормативного врегулювання проблемних питань функціонування ОСН міста (на виконання Програми правової освіти населення м. Дніпропетровська 2011-2015 роки).
         Також на семінарі проведено роз’яснення про проведення щорічного обласного конкурсу мініпроектів з енергоефективності та енергозбереження серед локальних громад (відповідно до Програми сприяння громадянській активності у розвитку територій на 2012-2016 роки  затвердженої рішенням Дніпропетровської обласної ради від 27.12.11  № 226-10/VI).
         Успішний розвиток громадянського суспільства та демократії значною мірою обумовлений впровадженням дієвих механізмів соціального партнерства органів місцевого самоврядування й інституцій громадянського суспільства. Особливу роль у налагодженні такого роду взаємодії на місцевому рівні відіграють органи самоорганізації населення, які за своїм конституційно-правовим статусом є елементом системи місцевого самоврядування та на відміну від звичайних громадських організацій об’єднують громадян певної території для вирішення проблем.
alt
alt