Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

1 червня у Дніпропетровську відкриються міські пляжі.

alt   З 1 червня у місті працюватимуть три пляжі - на Монастирському острові, у парку ім. Воронцова на лівому березі та у парку ім. Станіславського на житловому масиві Придніпровськ. Про це під час прес-конференції начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дніпропетровської міської ради Сергій Гайдук. “Завтра офіційно у місті розпочинається купальний сезон. На сьогодні паспорт готовності має пляж на Монастирському острові, до кінця цього дня такі паспорти  отримають Воронцовський пляж та пляж у парку Станіславського. Ці три пляжі відповідають основним правилам і нормам безпечного відпочинку людей біля води. Дно акваторії пляжів було досліджено і очищено водолазами, також очищено пісок, відремонтовано роздягальні, туалети, підведено питну воду, встановлено душові кабінки, контейнери для сміття тощо. На зазначених пляжах працюватиме медпункт та чергуватимуть рятувальники ”, - зазначив Сергій Гайдук.
   Загалом у місті нараховується 15 зон  масового відпочинку людей біля води, але офіційно дозволеними є три зазначені пляжі.  Всі інші місця, де масово відпочивають люди, не мають ніяких дозволів, це Фрунзенський канал на ж/м Фрунзенський, берегова лінія по вул. Малиновського на ж/м Сонячний, озеро Куряче, Набережна Леніна, Набережна Перемоги, озеро Котлован, Червонокам’янське озеро та інші. У таких місцях встановлено спеціальні таблички „Купатися заборонено”. Аби відпочинок не перетворився на трагедію, городяни мають бути максимально обережними, особливо слід пильнувати за дітьми. Заходити у воду можна лише у пристосованих для цього місцях, - наголосив очільник управління.
   З настанням пляжного сезону лікарі радять мешканцям обирати вдалий для загорання час — зранку до 12 години або вже після 15 години. При перебуванні на пляжі слід слід пити достатньо води, бажано не солодкої. Забороняється вживати алкоголь, оскільки це можне призвести до летальних випадків на воді. Щодо харчів, то це повинні бути ті продукти, які не швидко псуються. Загалом напої та продукти на пляжі слід зберігати у затінку, а краще у холодильній сумці, - сказала головний лікар міського центру здоров'я Алла Толчинська. Окрім того, під час перебування на пляжі слід обов'язково одягати на голову кепки чи панамки і постійно пильнувати за дітьми, наголосила головний  лікарь міського центру здоров'я.