Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську цього літа буде оздоровлено майже 70 тисяч дітей.

У Дніпропетровську цього літа буде оздоровлено майже 70 тисяч дітейЦього літа у пришкільних таборах міста планується залучити до відпочинку  9 тисяч 690 дітей шкільного віку. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила заступник начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Любов Башкатова. “Загалом цього літа у місті працюватиме 151 табір з денним перебуванням на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів та чотири туристично-експедиційних походи. Так звані пришкільні табори працюватимуть у три зміни. Як правило першу зміну, яка розпочнеться незабаром,  відвідує найбільша кількість школярів — цього року їх 7 тисяч 770. Тривалість однієї зміни у такому таборі становить від 14 до 16 днів”, - зазначила Любов Башкатова.
  Цього року  з міського бюджету на харчування дітей у пришкільних таборах виділено 1 мільйон 718 тисяч 947 гривень з розрахунку 9,4 гривні на одну дитину в день. За словами Любові Башкатової, середня вартість денного раціону харчування на одну дитину становитиме від 25 до 29,55 гривень. До цієї загальної суму входять кошти з міського та районного бюджетів, а також батьківські кошти. У літній період  у пришкільних таборах планується охопити відпочинком 3 тисячі 502 дитини із числа обдарованих та тих, що потребують соціальної уваги та підтримки — це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, талановиті та інші.  Ця категорія дітей відпочиватиме коштом міського та районного бюджетів, додала заступник начальника управління.
  Загалом цього літа у місті заплановано оздоровити 68 тисяч 352 дитини. На ці цілі передбачено 7 мільйонів 120 тисяч 938 гривень — це кошти з міського та районного бюджетів, а також батьківські кошти. Окрім того, протягом усього року коштом державного бюджету на відпочинок і оздоровлення у заміські табори направляються діти пільгових категорій. На сьогодні, наприклад, у таборах “Артек” та “Молода гвардія” від нашого міста відпочило вже 111 дітей, завтра ще 7 дітей поїдуть на відпочинок до “Молодої гвардії”, сказав начальник управління у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради Руслан Буленок.